19.12.21

Tapetista taiteltu kerrostähti ikkunaan


Meillä Kotona -sivuston ohjeen kerrostähti on taiteltu leivinpaperista, voimapaperista ja kartongista. Taittelin kerrostähden muuten ohjeen mukaan, mutta käytin siihen jämätapettia.Tapetti on seinään liimattava non-woven -tapetti Midbec Apelviken Anemone 33000. Samaa tapettia olen liimannut keittiön kahteen seinään.
Tapetista leikattujen ja haitareiksi taiteltujen tapettiarkkien kiinnittämiseen käytin juuttinarua.

 


Kun jokainen tapettiarkki oli taiteltu, leikkasin niiden päät teräviksi sakaroiksi.

 


Seuraavassa vaiheessa liimasin keskeltä juuttinarulla kiinnitettyjen haitarien sivut yhteen niin, että niistä muodostui pyöreitä tähtiä. Naru jäi toistaiseksi tähtien keskelle.
Tähtiä on tässä vaiheessa yhteensä 6 kpl, kolmea eri kokoa.
Kolme eri kokoista tähteä kiinnitetään ohjeen mukaan yhteen kuumaliimalla tai narulla. Irrotin aiemmin tähtien keskelle solmitut narut ja pujotin yhden pidemmän juuttinarupätkän kolmen tähden läpi niin, että solmu jäi isoimman tähden takapuolelle. Apuna narun pujottamiseen käytin virkkuukoukkua.
Kiinnitin keskimmäisen tähden tapetin valkoinen taustapuoli päällepäin.
Lopuksi molemmat kolmikerroksiset tähdet kiinnitetään toisiinsa. Ohjeessa kiinnitys tehdään kuumaliimalla tai solmimalla narut yhteen. Käytin tässäkin jälkimmäistä tapaa. Lopuksi solmin tähtien keskelle kaksinkertaisen juuttinarun ripustuslenkiksi.  
Kun kerrostähden ripustaa riittävän lähelle ikkunaa (niin että tähti koskettaa ikkunaa), se pysyy paremmin paikoillaan, eikä pyöri ripustusnarun ympäri.


0 comments :

Lähetä kommentti