20.12.21

Minikuuset huopapaloista


Huopakankaan pienistä tilkuista voi askarrella minikokoisia joulukuusia. Huopakuuset ovat helppoja ja nopeita askarrella, niitä voi tehdä sarjatyönä useita kerralla.Näihin kuusiin saa käytettyä ne kaikkein pienimmätkin huopakankaan palat, mitä muista huopatöistä on jäänyt jäljelle. Pienimpiin paloihin huopakangasta tarvitaan vain 1,5 x 1,5 cm palat, joten hukkapalat tulevat hyvin hyödynnettyä.Tee ensin kartongista kaavat, joiden mukaan palat on helppo huovasta leikata. Kaavoja tarvitaan 6 erikokoista:

1,5 x 1,5 cm

2 x 2 cm

2,5 x 2,5 cm

3 x 3 cm

3,5 x 3,5 cm

4 x 4 cm

Yhteen kuuseen leikataan huovasta 5 kpl samankokoisia paloja.Päällekkäin pinoksi aseteltujen huopapalojen keskeltä pujotetaan parsinneulalla lanka tai naru. Käytin näihin kuusiin hopealankaa. Koska lanka oli ohutta, laitoin 4 lankaa yhteen.

Kuusen jalaksi voi leikata huovasta samankokoisia pyöreitä huopapaloja ja pujottaa ne lankaan. Jalaksi voi pujottaa myös pinon nappeja, puupallon tms. Näihin kuusiin en laittanut jalkaa lainkaan, vaan solmin langan pohjaan kahdella päällekkäisellä hevosenhäntäsolmulla.Kuusen latvaan voi pujottaa tähdenmuotoisen napin, paljetin, kulkusen tai puupallon. Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta ja kaikkea mitä kotoa varastoista sattuu löytymään.

  Kuusen latvassa ylimmän huopapalapinon läpi pujotettu lanka solmitaan hevosenhäntäsolmulla. Lanka jaetaan kahteen säikeeseen ja toiseen pujotetaan esim. kulkunen. Jaetut säikeet solmitaan yhteen ja lopuksi kaikki langat solmitaan yhteen ripustuslenkiksi hevosenhäntäsolmulla.Lopuksi kuusi viimeistellään kääntämällä lankaan pujotetut palat eri suuntiin niin, että kuusille syntyy "oksat". Kuusia voi muotoilla myös niin, että jättää huopapalojen läpi pujotetun langan vähän löysälle. Silloin huopapalat asettuvat vinoon ja kuusi on hauskasti kenossa.Ohjeen huopakuusiin löysin täältä.