21.12.21

Joulupallo tapetista


Ennen joulua ehtii askarrella vielä joulupalloja lahjaksi, kuuseen tai muuten vaan koristeeksi. Pallojen materiaaliksi kelpaa melkein mikä tahansa paperi tai kartonki, mitä kotoa sattuu löytymään.

Yksityiskohtainen ohje paperipalloihin löytyy täältäTämä kuusenpallo on askarreltu Midbec Apelviken Anemone 33000 tapetista, jolla olen tapetoinut keittiön seinät. Samasta tapetista askartelin myös kerrostähden keittiön ikkunaan.Tapetista mukin pohjan mallin mukaan leikatut pyöreät palat ovat halkaisijaltaan 9 cm. Pallosta tuli näillä mitoilla varsin suurikokoinen ja näyttävä. Yhteen palloon pyöreitä paloja tarvitaan yhteensä 20 kpl.Pyöreät palat taitetaan keskeltä kahtia ja liimataan keskeltä yhteen yhdellä liimaviivalla. Sen jälkeen puolikkaat palat liimataan yhteen kahdella keskikohdan viereen vedettävällä liimaviivalla.

Liimaamiseen käytin Eri Keeper -liimaa. Tiesittekö muuten, että se on alun perin kotimainen tuote ja sitä on ollut myytävänä jo 50-luvulta asti?
Anna liimausten kuivua hyvin ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen, joka onkin sitten ripustusnarun kiinnitys. Tämän tapettipallon ripustusnaruksi liimasin pätkän juuttinarua.Avaa paperipallo varovasti ja venytä pyöreäksi palloksi. Levitä kaksi viivaa liimaa ja paina varovasti yhteen. Purista hetki liimattuja pintoja yhteen, että ne tarttuvat toisiinsa hyvin ja liima kuivuu pitäväksi. Liiman kuivuttua joulupallo on valmis ripustettavaksi.