12.1.22

Kirjoneulehame

 

Valmista mallia ja neuleohjetta on sovellettu tässäkin, kuten edellisessäkin postauksessa. Neuloin kirjoneulehameen muuten täsmälleen Jonna Nordströmin pyllytin-ohjeen mukaan, vaihdoin malliin vain omaan makuun sopivat värit. Valkoiset raidat ovat samat kuin alkuperäisessä mallissa.Hameen helman ja vyötärön resorit ovat vaaleanharmaat. Joka toisen kirjoneuleraidan pohjaväri on vaaleanharmaa tai tummempi harmaa.


Violetteja sävyjä hameessa on kolmea erilaista. Alareunasta alkaen ensimmäinen, neljäs ja seitsemäs raita on neulottu tummanvioletilla langalla. Toinen ja viides raita ovat liukuvärjättyä siniviolettia lankaa, kolmas ja kuudes raita punaviolettia.Neulehameen neulominen aloitetaan alareunasta valepalmikko-neuleella.Valepalmikkoresori neulotaan myös hameen yläreunaan.Hameen valepalmikkokuvion reikiin pujotetaan neulelangasta kierretty nyöri. Vyötärölle pujotettu nyöri antaa hameelle ilmettä, mutta toimii myös vyönä. Nyöri on kierretty liukuvärjätyllä sinivioletilla langalla, jolla neuloin hameen toisen ja viidennen kirjoneuleraidan.
Ohjeen muokkaaminen onnistuu, kun käyttää lankoja, joita omissa varastoissa sattuu olemaan ja luottaa rohkeasti omaan värisilmään. Kirjoneuleraitojen neulomiseen riittää pienetkin määrät lankaa. Tällaisiin töihin saa helposti upotettua jämälangat, jotka eivät riitä yksinään muihin neuletöihin.

0 comments :

Lähetä kommentti