30.1.22

Kodinhoitotila/pukuhuone toimivaksi


Ihastuin uudessa kodissani mm. hyvällä maulla remontoituihin pesutiloihin ja erityisesti erilliseen kodinhoitotilaan/pukuhuoneeseen. Tila on pieni, mutta sain sen sisustettua mielestäni toimivaksi pienillä lisäyksillä. Tässä muutama vinkki muillekin, jotka pähkäilevät vastaavanlaisten tilojen sisustamisen kanssa.Kodinhoitotilan seinien syvennykseen oli jo valmiiksi nikkaroitu seinän mittainen (105 cm), sormipaneelilla päällystetty säilytyspenkki. Penkin kansi aukeaa saranoilla ja on samaa materiaalia kuin keittiön tasot. Myös seinä penkin ympärillä on osittain paneloitu. Paneeli suojaa seiniä penkin ympärillä ja saa nurkkauksen näyttämään viimeistellyltä.

Penkin sisällä on reilusti lattiaan asti avointa säilytystilaa. Säilytettävät tavarat ovat penkin sisällä katseilta piilossa, mutta kuitenkin helposti saatavilla. Penkin ansiosta tila toimii kodinhoitotilan lisäksi pukuhuoneena.

Kiinteän säilytyspenkin rakentaminen on erittäin hyvä idea ja toimiva ratkaisu hyödyntää tilaa. Se on myös helppo ja nopea toteuttaa, jos vähänkin osaa nikkaroida.
Tilan seinät on tapetoitu kalanruotokuvioisella lasikuitutapetilla. Väri oli keltaiseen taittava luonnonvalkoinen. Halusin eroon keltaisuudesta, joten maalasin seinät kahteen kertaan vanhan maalin ja lasikuitutapetin päälle Tikkurilan sävyllä F466 Pergamentti. Seinien väri on nyt sama beige kuin kylpyhuoneen seinälaatoissa.


Kuva: Tikkurila.fi

Kuva: Tikkurila


Lasikuitutapetti kestää maalaamisen kupruilematta ja irtoamatta. Kohollaan olevan kuvion vuoksi maalia piti levittää ristiin rastiin sivelemällä, että se levittyi kuvioon tasaisesti.
 Seinien maalaamisen jälkeen penkin päälle kiinnitettiin (kiitos sille kivalle kaverille, joka auttoi ♥) 100 cm leveä Olikos Ville 4424 naulakko/hattuhylly. Ostin naulakon käytettynä Tori.fi:n kautta ja maalasin sen mustaksi sävyllä X499 Lakritsi


Kuva: Tikkurila


Tämäkin värisävy toistuu suihkuhuoneen laatoissa. Tilat, joista on suora näkymä seuraavaan, yhdistyvät keskenään paremmin, kun niissä on käytetty samoja sävyjä. Suihkuhuoneen läpi on kulku saunaan, jossa sama värimaailma jatkuu.

Niin ja vinkkinä, että naulakon maalaus onnistuu helpoiten irrottamalla sen puiset rimat metallisesta kehikosta maalauksen ajaksi.
Koko seinän mittainen naulakko maksimoi seinätilan käytön. Naulakon hattuhyllylle mahtuu rivi säilytyskoreja ja -laatikoita tai vaikka pyyhepinoja. Ripustustangolle voi nostaa vaatteita henkareissa kuivumaan ja koukuissa roikottaa pyyhkeitä, kylpytakkia, kylpyharjaa, pyykkipussia jne.

Naulakko kannattaa kiinnittää käyttäjälle sopivalle korkeudelle. Sen tulisi olla riittävän ylhäällä, että penkillä sen alla mahtuu istumaan mukavasti.
Minulla sattui olemaan ennestään pieniä harmaita kylpyhuoneen mattoja. Ne ovat nyt kaikki kerralla käytössä ja sopivat tilaan mielestäni hyvin näin limittäin aseteltuina. Useampi pieni matto peittää lattiapinta-alasta suuremman alueen kuin yksi.

Toisella seinustalla, penkkiä ja naulakkoa vastapäätä, on kattoon asti ylettyvää kaappitilaa sekä pyykinpesukone. Pesukoneen päälle verhon taakse ruuvasin vaatetangon. Siitä kerroin tarkemmin täällä. 
Vaihdoin kaappien oviin uudet lankavetimet. Samat vetimet on nyt asunnon kaikkien kiintokalusteiden ovissa.

Seinien sävy (F466 Pergamentti) on valittu suihkuhuoneen laattojen värin lisäksi sopimaan kodinhoitotilan/pukuhuoneen kaappien oviin. Sävyt ovat tässä valaistuksessa hyvin lähellä toisiaan.
Tilan valaistus oli riittävä, siihen en tehnyt muutoksia. Se on yksi oleellinen asia, joka vaikuttaa tilan toimivuuteen ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Näillä lisäyksillä tila on nyt mielestäni valmis. Sisustusta voi muuttaa tekstiileillä, lyhdyillä, kynttilöillä jne. Jos haluaa enemmän vaikka ulkosaunan pukuhuoneen tunnelmaa, sitä voi tuoda tilaan esim. räsymatoilla.


0 comments :

Lähetä kommentti