9.1.22

Pörrölangasta neulottu pipo


Samalla ohjeella voi neuloa erityylisiä myssyjä ja pipoja. Vaihtelua saa aikaan, kun valitsee erilaisen langan kuin ohjeessa. Lanka voi olla sileä, pörröinen, yksivärinen, monivärinen, meleerattu jne. Myös langan materiaali, rakenne ja valittu neule vaikuttavat tyyliin paljon.

Ainoa, mikä kannattaa pitää ohjeen mukaisena, on langan ja puikkojen paksuus. Jos neulot paksummasta langasta paksummilla puikoilla ja samoilla silmukkamäärillä, piposta tulee huomattavasti ohjetta suurempi.Ohjetta ohuemman langan joukkoon voi lisätä esim. tehostelankaa (=efektilanka) tai toisen ohuen langan ja neuloa pipon kaksinkertaisella langalla.

Pipon reunaresorin joustinneuleen voi neuloa joko 1 o 1 n tai 2 o 2 n. Ensimmäisessä silmukkamäärän tulee olla  kahdella jaollinen ja toisessa neljällä.Neulepinnan rakennetta voi muunnella neulomalla kuvioita oikeita ja nurjia silmukoita vaihtelemalla, esim. helmineule.

Joustinneulepipo neulotaan jatkamalla resorin joustinneuletta pipon lakeen asti. Yhtä helppo tapa on neuloa resorin jälkeen sileää neuletta pelkästään oikeilla silmukoilla. 

Tämä kuvien pipo on neulottu sileällä neuleella ja käännetty lopuksi nurin päin, jolloin nurjat silmukat jäävät oikealle puolelle. Nurin lopuksi käännetyn pipon reunasta tulee siisti, koska joustinneuleella neulottu resori kääntyy pipon oikealle puolelle.Pipon laen kavennukset voi halutessaan aloittaa aiemmin kuin ohjeessa ja neuloa kavennusten väliin välikierroksia. Silloin piposta tulee paremmin pään muotoa myötäilevä. Tässä pipossa laki on kavennettu kolmella kierroksella. Pipon laesta tulee sileää neulottaessa pussimaisempi.Pipoon voi askarrella tupsun. Jos ei halua, piposta tulee myssymäisempi.

Valmiin pipon voi koristella esim. ommeltavilla (nahka-)merkeillä, paljeteilla, nauhoilla, napeilla, heijastimilla yms.Tämä pipo on neulottu aiemmin postaamani joustinneulepipon ohjeella. Käytetty lanka on pörröistä sekoitelankaa, langan paksuus ja puikkojen koko ovat samat kuin ohjeen pipossa. Alla muutamasta kohtaa muokattu ohje vielä kertauksen vuoksi.Luo pyöröpuikoille 76 silmukkaa.

Neulo 7 cm 2 o 2 n.

Neulo 18 cm aina oikein.

Kun pipon korkeus on 25 cm, kavenna 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 2 silmukkaa oikein kierrokseen loppuun asti.

Seuraavalla kierroksella kavenna 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 1 silmukka oikein, jatka kierroksen loppuun.

Kolmannella kierroksella kavenna aina 2 silmukkaa oikein yhteen.

Katkaise lanka ja vedä se kaikkien puikolle jääneiden silmukoiden läpi.

Kiristä ja vahvista päälaen aukko muutamalla ompeleella.

Päättele muut kuin päälaen langat pipon nurjalle puolelle.

Askartele tupsu ja ompele se pipoon päälaelle jääneellä langalla.

Kun tupsu on ommeltu kiinni pipoon, päättele lanka nurjalle puolelle.


0 comments :

Lähetä kommentti