12.6.11

Torkkupeitto isoäidin neliöistä virkkaamalla


Olen aloittanut ikuisuusprojektin. ;) Äiti opetti minut virkkaamaan isoäidin neliöitä, innostuin ja aion nyt koota tilkuista torkkupeiton. 

Virkkaan neliöt käyttämällä neljää eriväristä lankaa (valk./vaaleanharmaa/tummanharmaa/musta). Sommittelin värit niin, että ne menevät joko tummasta vaaleaan tai vaaleasta tummaan. Käytän kahdeksaa erilaista tilkkumallia. Lanka on Nalle-lankaa ja virkkuukoukku nro 2,5. 

Aion yhdistää tilkut viidennellä värillä toisiinsa, jolloin jokaiseen tilkkuun tulee vielä 5. kerros ja väri (keskiharmaa). Tilkkuja tarvitaan 192 kpl. Silloin valmiin peiton koko tulee olemaan 130x170 cm.

Peittoon voi käyttää pienetkin eriväriset langanpätkät, jotka ovat jääneet käyttämättä esim. isommissa neuletöissä. Silloin peitosta tulee iloisen kirjava. Rauhallisemman ja harmonisemman peitosta saa, kun valitsee toisiaan lähellä olevia saman värimaailman värejä ja sävyjä. Halusin torkkupeitostani modernin, vaikka malli on perinteinen. Siksi valitsin peiton väriksi musta-valko-harmaan.  

Tässä linkki tilkun virkkausohjeeseen: 


Tällä hetkellä projektini näyttää tältä. Lisään kuvia, kunhan projekti edistyy.


Tästä se lähtee...

Väliaikatietoja: 

Tältä pääsiäisenpyhinä aloitettu torkkupeittoprojekti näyttää heinäkuun lopussa. Tarvittavat 192 tilkkua on virkattu! :D Seuraavaksi yhdistän tilkut toisiinsa, sen jälkeen päättelen langanpätkät ja virkkaan peittoon reunan. Monta tuntia vierähtää vielä peittoa tehdessä, mutta syksyllä valmiin peiton alla on mukava lämmitellä ja fiilistellä. :)

Hyvä ja helppo ohje isoäidinpeiton reunan virkkaamiseen löytyy täältä: Valmiit tilkut


Lähikuvassa


Viimeistelyä eli nurjan puolen langanpätkien päättelyä vailla valmis! :)


8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

aivan upea! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos! :)

tttintti kirjoitti...

Hei pakko kysyä, että miten yhdistit noi? Ite kun yritin omiani yhdistellä virkkaamalla piilosilmukoita tilkkujen väliin, tuli koko peitosta sellanen kuplamalli, että huhhuh! Ei siis yhtään tasainen niinkuin tuo sinun kuvassas oleva, vaan oikeasti sellanen kuprulla oleva.

Tästä kuvasta varmaan vähän näkee, mitä tarkotan: http://3.bp.blogspot.com/-VTrJnytQZiY/UTTz8zj9woI/AAAAAAAAAV4/8VZIXUDq1do/s1600/041.jpg

Jos millään mahdollista, niin arvostaisin kovasti jos vastaisit tänne tai vaikka mun blogiin kommentoimalla tai jotain - toinen peitto just kierroksissa ja ei ois kiva saaha siitä samanlainen kupla :D

Miia kirjoitti...

Kun olin virkannut tilkut valmiiksi, painelin ne silitysraudalla sileiksi. Painelin saumat toiseen kertaan vielä lopuksi, kun olin virkannut tilkut yhteen.

Yhdistin tilkut virkkaamalla samalla harmaalla langalla, jota olin käyttänyt uloimman reunan virkkaamiseen. Ensin virkkasin tilkut valmiiksi, sommittelin ne sopivaan järjestykseen ja virkkasin rivin kerrallaan yhteen. Seuraavaksi virkkasin rivit yhteen.

Jokaisen tilkun reunassa on yhtä paljon silmukoita, yhdistin ne kiinni toisiinsa virkkaamalla kiinteitä silmukoita. Voin lähettää valokuvan peiton nurjasta puolesta, jos laitat s-postiosoitteen. On vaikea selittää, ehkä kuva kertoo paremmin.

En oikein osaa sanoa, mistä kupruilu johtuu. Oletko yrittänyt painella saumoja silitysraudalla? Virkkasitko yhteen samalla langalla, jota käytit tilkkujen virkkaamiseen? Voi olla, että jos virkkaa tilkut yhteen ohuemmalla langalla, virkkauskäsiala on tiukempaa ja tilkut jää kinnaamaan...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis! Onnittelut!

t. Marianne

Miia kirjoitti...

Kiitos Marianne! :)

Merja kirjoitti...

Vau!

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Lähetä kommentti