9.5.12

Tuolin päällystäminen [osa 2]


No niin, tässä kuvia valmiista uudelleenpäällystetystä tuolista! :)Vanha tuoli uusissa vaatteissa


Tuolin istuinosan ja selkänojan etukappale oli niitattu kiinni tuoliin niittipistoolilla. Selkänojan takakappale oli ommeltu käsin kiinni etukappaleen saumanvaroihin. Kiinnitin uuden päällyksen tuoliin samoin kuin alkuperäinenkin päällyskangas oli siihen kiinnitetty.

Leikkasin irrottamieni päällysten mallin mukaan uudesta kankaasta oikean kokoiset kappaleet. Niittasin kappaleet kiinni tuolin selkänojaan ja istuinosaan. Tuolissa olleet pehmusteet jätin uuden päällyskankaan ja vaneriosien väliin. Pingotin kankaan tiukasti vanerien päälle, että uusi päällyskangas istuu napakasti tuolin osien muotoon. Varsinkin kulmat oli tärkeää saada käännettyä ja kiinnitettyä tasaisesti ja siististi.


Selkänojan etukappale niitattuna


Käytin niittaamiseen harrastuskäyttöön tarkoitettua Rapid Hobby niittipistoolia. Erilaisia niittipistooleja ja niittejä saa esim. Clas Ohlsonilta. Niittipistoolia kutsutaan myös sinkiläpistooliksi, jos sellaista lähtee rautakaupasta kyselemään.


Selkänojan takakappale valmiina ommeltavaksi


Käänsin ensin selkänojan takakappaleen saumanvarat nurjalle puolelle ja silitin ne muotoonsa. Sen jälkeen ompelin taustan käsin kiinni selkänojaan samalla tavalla kuin alkuperäinenkin päällyskangas oli kiinnitetty.

Kankaat kiinnitettyäni ruuvasin istuinosan ja selkänojan takaisin kiinni runkoon. Samalla vaihdoin tuoliin uudet ruuvit vanhojen eriparisten tilalle. Suihkautin ruuvien kantoihin vielä vähän mustaa spray-maalia, etteivät ne erotu uutuuttaan kiiltävinä niin selvästi mustasta rungosta.


Finlaysonin Coronna-kankaalla päällystetty tuoli


Mielestäni tuolista tuli oikein käyttökelpoinen. Se oli hyvässä kunnossa jo alunperinkin, mutta pienellä tuunaamisella uudistui kovasti. Tuolin päällystäminen ei ollut kovin vaikeaa tai hankalaa, vaikkei aikaisempaa kokemusta päällystämisestä ollutkaan. Kun on oppinut idean, osaa seuraavankin kerran ja päällyksiä voi vaihtaa useamminkin sisustuksen mukaan. 

Tuolin päällystämisessä käytetyt työvälineet ja tarvikkeet:

- ruuvimeisseli
- hohtimet
- niitinpoistaja
- puukko 
- ratkoja
- sakset
- nuppineuloja
- ompeluneula
- niittipistooli + niittejä
- uusi päällyskangas
- uudet ruuvit

Kangasta päällystämiseen kului yllättävän vähän. Ostin 60 cm palan kangasta, siitä jäi yli puolet vielä jäljelle muuhun käyttöön.


Tuli taas todettua, että toisen roska on toisen aarre...


Vanhoistakin kalusteista saa uudenveroisia, kun niille vaihtaa uudet päälliset. Käyttökelpoisia huonekaluja ei tarvitse heittää pois, vaan niille voi antaa uuden elämän edullisesti pienillä fiksauksilla. :)

Osallistuin Finlaysonin järjestämään Tyylin luot sinä -kampanjaan päällystämälläni tuolilla. Tuoli pääsi sijalle kuusi, kiitokset äänestäjille! :)


5 kommenttia :

Tuuli kirjoitti...

Hieno projekti & lopputulos!

Jonna kirjoitti...

Hieno! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos Tuuli ja Jonna. :)

Elsa kirjoitti...

Kiva tuunaus!

Miia kirjoitti...

Tää oli myös kiva tehdä ja onnistui hyvin. Ekaa kertaa verhoilin, siksi oli ihan hyvä käyttää edullista "löytömateriaalia", jos ei olis onnistunutkaan... ;)

Lähetä kommentti