21.12.12

Maalattu säilytyslaatikko


Spray-maalasin puisen säilytyslaatikon mustaksi. Puunvärisenäkin oli ihan kiva, mutta musta vaan on jotenkin "ryhdikkäämpi" ja "särmikkäämpi" väri. :)


Mustaksi maalattuna...


...ja ennen maalausta


Tällaisia puulaatikoita pystyy itsekin nikkaroimaan. Pohjaan vanerilevy, neljä tukirimaa pystysuoraan ja kolme rimaa joka sivulle vaakasuoraan. Haluttuun mittaan sahatut rimat liimataan ja naulataan kiinni toisiinsa. Laatikoita voi nikkaroida erikokoisina, eri säilytystarkoituksiin.  
    

Puulaatikko mausteikkoina...


...ja ruokailuväline-/servettitelineenä


Puulaatikoita voi antaa myös lahjaksi. Laatikkoon voi kerätä ja pakata lahjaksi annettavia asioita. Valmiin kokonaisuuden voi paketoida sellofaaniin.  


12 kommenttia :

Nuukaska kirjoitti...

Spray-maali on pelottavan koukuttavaa käyttää. Se on niin nopeaa ja kätevää suihkautella. Ja niin kun tässä, tulee kivaa tulosta :) JA vielä jos haluaa vaihtaa väriä jossakin vaiheessa, niin...

Miia kirjoitti...

Samaa mieltä! Helppoa ja nopeaa. :) Kiva kun saa pienellä panostuksella uudistettua erilaisia esineitä. Esineiden ilme ja tyyli muuttuu todella paljon pelkästään väriä vaihtamalla.

Saariston kasvatti kirjoitti...

PAremman näköinen on! Mistäköhän sekin johtuu ettei tuosta puusta niin välitä, varmaan siitä että se oli niin hittiä 90 luvulla. Kovasti koitan saada vanhempia räjäyttämään maalitonkan hirsimökissä jonka sisäseinät ovat jo ihan kellastunutta hirttä. :D Ehkä räjäytän sen itse, ilman lupaa. Voiskohan sen spraymaalata :D

Miia kirjoitti...

Hih, spray-maalaaminen on kyllä niin helppoa ja koukuttavaa, että sitä alkaa pian uskoa, että sillä korjaa mitä tahansa, vähän niin kuin Bepanthenillakin mainoksessa! :D

Riikka kirjoitti...

Taitaa olla välipäivinä edessä reissu puurimakaupoille :D

Miia kirjoitti...

Hyvähyvä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Mmistäköhän löytäisi tuollaisen laatikon jos ei osaa nikkaroida?

Miia kirjoitti...

Löysin tämän laatikon kirpparilta. Etsin sieltä usein edullista tuunattavaa. Tosin siellä on aina tuurista kiinni, mitä sattuu löytämään. Toisaalta se on myös se "juttu".

Vastaavia laatikoita löytyy varmasti myös sisustusliikkeistä, kauppojen sisustusosastoilta ja kukkakaupoista.

Puulaatikoita saa tilata mm. täältä: http://puulaatikot.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Mistä olet löytänyt tuota spray-maalia ja minkä menrkkistä? Kovasti houkuttaisi kokeilla, mutta en tiedä mikä maali on hyvää, löytyykö sopivaa väriä ja mistä pitäisi lähteä etsimään. Mietityttää myös, että kuinka ympäristö- ja ihmisystävällisiä nuo maalit oikein on.

Taitaa tällä menolla jäädä koti ennalleen, kun maalien ostaminenkin pelottaa! :P

Miia kirjoitti...

Spray-maaleja saa ostaa askartelu- ja rautakaupoista. Viime aikoina olen ostanut enimmäkseen Maston-merkkistä spray-maalia. Http://kuvasto.maston.fi -sivuilta löytyy tarkempaa tietoa tuotteista ja niiden ympäristöystävällisyydestä. Kannattaa huolehtia paikkojen suojauksesta ja tuuletuksesta, paras paikka suihkuttaa on ulkona.

Kannattaa kokeilla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvoista! Suunnittelinkin tekeväni noita maalailuhommia parvekkeella.

Miia kirjoitti...

Eipä kestä! Tekemisen iloa! :)

Lähetä kommentti