2.4.13

Vanhan korjaaminen


Tiedättekö sen tunteen, kun on korjannut jotain, mikä on mennyt rikki ja lopputulos on taas käyttökelpoinen ja melkein kuin uusi? 

Idea tämän postauksen kirjoittamiseen lähti kuvan ulkoilutakista. Sen hihaan tuli kovassa menossa reikä ja ylimmäisen painonapin päällimmäinen osa irtosi. 

Ompelutarvikemyymälöistä saa ostaa tarvikkeita uusien tavaroiden tekemiseen, mutta myös vanhojen korjaamiseen. Tämän ulkoilutakin korjaamiseen tarvittiin pakkaus painonappeja ja pala liimattavaa paikkakangasta. Korjattuna takista tuli taas käyttökelpoinen ja se kestää vielä monta reissua. ;)


Painonapit ja asennustyökalu

Irrotin painonapin molemmat puolet ja kiinnitin valmiisiin reikiin uudet painonapit vastakappaleineen. Painonappeja tarvikkeineen saa ostaa ompelutarvikemyymälöistä valmiissa pakkauksissa. Täällä ohjevideo painonappien kiinnittämiseen.  

Ulkoilutakin hihaan tulleen reiän paikkasin liimattavalla paikkakankaalla. Sitä myydään valmiiksi pakattuina paloina. Palasta leikataan sopivan kokoinen paikka ja se liimataan vaatteeseen. Paikan reunat ommellaan päältä suoralla ompeleella kiinni kankaaseen, että paikka pysyy varmasti paikoillaan pesussakin. 

Liimattavalla paikkakankaalla reiän saa paikattua siististi ja huomaamattomasti. Paikan ei välttämättä tarvitse olla huomaamaton, vaan paikkakankaasta leikatulla kuviolla voi myös korostaa paikattua kohtaa


Itseliimautuva paikkakangas

Vaikka tässä nyt korjattiinkin vaatetta, sama pätee sisustustuotteisiinkin. Aina ei kannata heittää rikki mennyttä tavaraa suoraan roskiin, vaan kannattaa yrittää korjata tai keksiä sille uusi käyttötarkoitus ja tuunata siitä jotain ihan muuta, jos korjaaminen ei enää onnistu.

Maapallo hukkuu turhaan tavaraan ja käyttökelpoistakin tavaraa päätyy kaatopaikoille. On mukava voida ajatella, että ehkä sillä omalla pienellä teolla on merkitystä. Ainakin vanhan korjaamisesta saa hyvän mielen, kun on voinut tehdä asialle jotain itse ja vaikuttaa asioihin omilla valinnoilla. :)


8 kommenttia :

Nelli L kirjoitti...

Aina kannattaa korjata ja kun korjaaminen ei riitä enää niin tehdään jotain uutta vanhasta :)

Miia kirjoitti...

Samaa mieltä. :)

Cii kirjoitti...

tykkään! :)

Mummo Kirjoittaa kirjoitti...

Kiitos, tämä ohje laitetaan talteen ;)

Miia kirjoitti...

Hyvähyvä! :D

Miia kirjoitti...

Hienoa! ;)

Nuukaska Kl kirjoitti...

Hyvät tavarat kestää aikaa ja niitä voi korjata. Samanlaista paikkaa on tullut laitettua lasten sadevaatteisiin, tuppaavat myös kovassa menossa saamaan reikiä. Käyettäväksi ne kuitenkin on tarkoitettu.
Olen ostanut paikallisesta nappikaupasta myös uuden vetoketjun vetimen, väsähtäneen tilalle. Ja toppatakkiin ei tarvinnut vaihtaa koko vetoketjua! Siellä oli myös sellainen ruotsalainen, avattava ja suljettava vetoketjun vedin (10€), jonka saa laitettua vetoketjuihin, joita ei voi purkaa alusta tai lopusta uuden vetimen pujottamista varten.

Miia kirjoitti...

Kiitti vinkeistä. Mullekin oli pieni yllätys, mitä kaikkea nappikaupoista löytyy. Huomasin, että kannattaa kysyä myyjältä, kun ei tiedä mitä kaikkea on edes olemassa. Hienoa, että tuollaisia "varaosia" on saatavilla. :)

Lähetä kommentti