30.12.13

Aarreaitta nimeltä Rakennustori


Tampereen Rakennustori on eko- ja perinnerakentamiseen, rakennustarvikekierrätykseen sekä uusien tuotteiden myyntiin erikoistunut erikoisrautakauppa. Myytävät tuotteet valikoituvat kysynnän mukaan. Käytetyt rakennustarvikkeet ovat hyväkuntoisia, puhdistettuja ja siististi esillä.
Ostin aiemmin Rakennustorilta kattoon tarkoitetun reikälevyn, johon ompelin ristipistoilla ruusun. Paikka jäi silloin mieleen ja nyt kun tuli tarvetta korjata keittiön kaappeja, suuntasimme mallikappale mukanamme Rakennustorille etsimään oviin sopivia saranoita naksuvien tilalle. Samoja saranoita ei enää myyty missään uusina, joten senkin takia päädyimme etsimään niitä Rakennustorilta käytettyinä.
Erilaisia saranamalleja löytyikin aikamoinen määrä! Kävimme läpi muutaman laatikon saranat, koska erilaiset mallit olivat suloisesti sekaisin. Löysimme oikeanlaisia saranoita tarvittavan määrän ja muutaman vielä varallekin.
Saranoiden ja muiden pienrautatuotteiden lisäksi Rakennustorilla 
myydään mm. käytettyjä ikkunoita ja ovia. 


Sekä altaita (valkoisia + värikkäitä) ja wc-istuimia.


Ja paljon muuta! :D
Vastaavia kierrätettyjen rakennustarvikkeiden myymälöitä taitaa löytyä Suomesta jo useitakin? Tiedän ainakin Billnäsissä sijaitsevan Rakennusapteekin sekä saman ketjun Helsingin myymälän. Onko kellään tietoa, löytyykö muilta paikkakunnilta?

Kannattaa suosia käytettyjä ja kierrätettyjä rakennustarvikkeita, jos tällainen aarreaitta sattuu läheltä löytymään. Ne ovat uusia edullisempia ja vielä ihan käyttökelpoisia. Vaikka ei olisi mitään suurempaa rakentamassakaan, myymälöistä voi tehdä löytöjä, saada ideoita ja innostua erilaisista materiaaleista. Tuli ainakin mieleen, että noista vanhoista ikkunanpokista voisi tehdä kehykset peilille 
tai taululle...tai muistitaululle. :)


4 kommenttia :

Senja kirjoitti...

Rakennustori on kyllä ihana aarreaitta, vaikkakin välillä tuntuu hinnat olevan aika "kohdallaan". Hattulassa on Metsänkylän navetta (http://www.metsankylannavetta.fi/), jossa myydään erityisesti vanhoihin taloihin rakennustarviketta. Kannattaa poiketa :)

Miia kirjoitti...

Kiitti vinkistä, Metsäkylän Navetta näyttää jo kuvien perusteella paikalta, jossa kannattaa poiketa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jyväskylästä löytyy myös rakennustarvikkeiden kierrätyskeskus: http://www.sovatek.fi/ekocenter/raksa/

Miia kirjoitti...

Hienoa, näitä siis löytyy useitakin ympäri Suomea. Täytyypä pitää mielessä, jos jossain vaiheessa pääsisi käymään.

Lähetä kommentti