19.3.17

Erilaisia istutusastioita


Kirpputoreilla kierrellessä kannattaa katsella erilaisia astioita, kippoja, kuppeja, ruukkuja, maljakoita, kulhoja, kannuja, kattiloita, sankoja, koreja, laatikoita yms. sillä silmällä, miten hyvin ne soveltuvat istutuksiin. Sopivia istutusastioita löytyy myös ihan omista nurkista ja kaapeista. Pienellä tuunauksella niistä saa sisustukseen sopivia.
Istutusastian tulisi sietää kastumista ja pitää vettä. Vedenpitäväksi astian saa vuoraamalla sen pohjan ja reunat muovilla. Pohjassa on hyvä olla reikä veden poistumista varten, mutta jos astian salaojittaa hyvin, kasvin juuret eivät saa liikaa vettä. 
Istutin kaksi helppohoitoista anopinhammasta (Sansevieria trifasciata 'Hahnii') pahvisuikaleista punottuun matalaan koriin. Pahvinruskea kori löytyi kirpputorilta parilla eurolla. Maalasin sen spray-maalilla mustaksi.

Vuorasin korin teippaamalla sen pohjaan ja reunoille muovipussin. Salaojitukseen käytin kevyt- eli ruukkusoraa. Multakerros peittää korin reunoihin ja pohjaan teipatun muovin. Korin pahvi on paksua ja tukevaa, uskon sen kestävän kosteutta muovilla vuorattuna. 


0 kommenttia :

Lähetä kommentti