17.5.17

Nuppivetimistä ripustuskoukut oveen


Kylpytakkia on kiva säilyttää siellä, missä se yleensä puetaan ja riisutaan eli kylpyhuoneessa. Muhkea ja painava kylpytakki tarvitsee vahvasti kiinnitetyn ripustuskoukun sekä tilaa roikkuakseen suorana. 

Jos seinillä ei ole riittävästi tilaa, koukkuja ja naulakoita voi kiinnittää oviin. Kun oven yläreuna on suora, helpoin tapa kiinnittää koukku oveen on hankkia oven yläreunan päälle asetettava koukku tai naulakko.


Ripustuskoukun tai naulakon voi kiinnittää oveen ruuvaamalla, jos ovi on riittävän paksu ja sen rakenne tukeva. 

Oven tukirakenteiden väliin kiinnitetty levy ei kestä kovinkaan suurta painoa ja koukun ruuvien kärjet saattavat tulla ovilevystä läpi. 

Keksin tähän ongelmaan ratkaisun tuunaamalla kahdesta nuppivetimestä ripustuskoukut oven molemmille puolille. Oven läpi sen molemmille puolille kiinnitetyt nupit tukevat toisiaan ja jakavat niille kohdistuvan painon.


Hankin Bauhausista 2 kpl valkoisia posliinisia nuppivetimiä, joissa oli irrotettavat ruuvit. Irrotin ruuvit vetimistä ja sahasin toisesta ruuvista kannan rautasahalla irti. Ruuvista tuli nyt ruuvitanko, jonka molempiin päihin voi kiertää nuppivetimen.   

Mittasin oveen nupille paikan ja porasin hieman ruuvin paksuutta pienemmän reiän läpi ovilevyn. Tässä väliovessa levyjä oli kaksi, porasin reiän molempien läpi.

Kiersin toisen nupin ruuvitankoon ja sen jälkeen ruuvin nuppeineen reikiin oven läpi. Lopuksi ruuvasin toisenkin nupin paikoilleen. Nupit ja tanko pysyvät paikoillaan napakammin, kun niihin laittaa vähän liimaa (esim. puuliima käy hyvin).

Jos käy niin, että ruuvitanko on liian lyhyt tai pitkä, sitä voi lyhentää tai vaihtaa tilalle pidemmän saman paksuisen.


Nuppeihin voi ripustaa kylpytakin lisäksi esim. pyyhkeitä, koruja, pyykkipussin, kyltin, taulun tms.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti