1.11.18

Kaksipuoliset nappityynyt kierrätysmateriaaleista


Ompelin kierrätyskangaspaloista kaksipuolisia koristetyynyjä sohvalle. Kankaat ovat paksuja ja lämpimiä villa- ja sisustuskankaita, hankittu Tampereelta Nextiilistä, tekstiilinkierrätyspajastaNextiili ottaa vastaan ehjiä sekä rikkinäisiä vaatteita, kodintekstiilejä, laukkuja, kenkiä, kankaita, kangastilkkuja ja käsityötarvikkeita. Lahjoitetut tekstiilit hyödynnetään tarkasti. Käyttökuntoiset tekstiilit päätyvät myyntiin, rikkinäisistä otetaan talteen kaikki hyödynnettävissä oleva materiaali ja loput päätyvät teollisuuteen uusiomateriaaliksi tai energiajakeeksi.Nextiili on oikea aarreaitta! Sieltä löytyy (uusiakin) kankaita, käsityötarvikkeita ja -materiaaleja laidasta laitaan, eikä hinnatkaan päätä huimaa. Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille käsitöitä ja askartelua harrastaville!Valitsemani villa- ja sisustuskangaspalat ovat laadukkaan oloisia. Ne ovat ilmeisesti jääneet jäljelle suuremmista ompelutöistä. Kankaat voi pestä (kutistaa) ja silittää ennen ompelua. Silitettyinä niitä on helpompi käsitellä.

Yhdistelin ostamiani kankaita omiin jo olemassa oleviin kangaspaloihin. Palat riittivät 40 x 40 cm ja 40 x 65 cm kokoisiin koristetyynyihin (1 cm saumanvaroilla), kun molemmat puolet leikkasi ja ompeli eri kankaista. Valitsin tyynyihin toiselle puolelle tummemman ja toiselle vaaleamman kankaan. Eri puolia esillä pitämällä sisustukseen saa helposti vaihtelua.Sisätyynyt ovat peräisin aikaisemmin ompelemistani sisustustyynyistä

Täyttöaukot ompelin tällä kertaa ompelukoneella tyynyn reunan päältä. Jos ei halua ompeleen jäävän näkyville, aukon voi ommella piilopistoilla käsin.

Kankaalla päällystetyt kantanapit leikkasin vanhoista koristetyynyistä ja käytin uudelleen näihin uusiin. Napit ompelin käsin pitkällä ja paksulla verhoiluneulalla tyynyn läpi.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti