16.1.16

Koristetyynyt sisustuskankaista


Erilaisten mustien ja harmaiden sisustuskangaspalojen tilkuista sai vielä ommeltua pari sisustustyynyä. Ompelin ja verhoilin näiden sisustuskankaiden isommista paloista ompelurahin.

 Koristetyynyihin on käytetty nahkaa, alcantaraa, villaa, samettia ja erilaisia sekoitekankaita. Keskelle ommellut kantanapit on päällystetty samoilla kankailla. Tyynyjen sisällä on 40 x 40 cm sisätyyny.


Leikkasin kankaista kahdeksan 22 x 22 cm palaa (sis. 1 cm saumanvaraa). Takakappaleita tarvittiin kaksi 42 x 42 cm palaa (sis. saumanvara). Tyynyjen toiset puolet olen ommeltu yhdestä kappaleesta, mustasta vakosametista ja paksusta yksivärisestä puuvillakankaasta.


Ensin ommellaan tilkut yhteen, ensimmäisellä ompeleella kaksi ja toisella kaikki neljä. Seuraavaksi ommellaan etu- ja takakappaleet yhteen. Sisätyynyn pujottamista varten jätetään aukko, joka ommellaan käsin kiinni, kun sisätyyny on aseteltu tyynyn sisälle. Lopuksi ommellaan kankaalla päällystetyt kantanapit tyynyjen keskelle.

Tyynyjen molemmat puolet voi ommella toisiinsa yhteensopivista tilkuista, jolloin niihin saa käytettyä pienetkin kangastilkut.