21.1.13

Pesulahenkareiden tuunaus


Pesulahenkareita saa ostaa esim. Sol-pesuloista. Ostin 10 kpl, että pääsen kokeilemaan, mitä kaikkea niistä voi askarrella. :D

Metallisia pesulahenkareita saa varmasti ostaa kirppareiltakin. Niitä ei välttämättä ole myynnissä, mutta kirpputorin omassa käytössä kylläkin. Henkareita kannattaa siis kysyä kirpputorin kassalta.

Nämä henkarit päädyin päällystämään Finlaysonin mustavalkoisella Optinen Omena -kankaalla. Kankaan kuvio ei näy lopputuloksessa, joten kuviolla ei ole väliä. Kannattaa kuitenkin valita ohuempi kangas, jota on helppo kieputtaa ja joka asettuu henkarin päälle siististi.

Revin kankaasta n. 1 cm levyisiä suikaleita. Kangassuikaleet kieputin ja liimasin muutamasta kohdasta EriKeeperillä kiinni henkariin. Helppoa ja hauskaa hommaa!

 
Vaatteet pysyvät paremmin kankaalla päällystetyssä henkarissa, koska sen pinta ei ole enää päällystettynä liukas


Päällystettyinä henkarit ovat hauskoja ja vähän persoonallisempia, kuin ihan kaupasta ostetut


14 comments :

Unknown kirjoitti...

Oikein kiva idea!

Miia kirjoitti...

(:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava idea!

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Pivikki / Onnenmuruja kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani :)

Miia kirjoitti...

Paljon kiitoksia! :D

Unknown kirjoitti...

Mulla on kirppislöytö jemmassa muutama henkari odottamassa.
En muista enää kirjan nimeä, mutta noista samoista oli tehty vaikka mitä, ainakin paperirullateline ja kaksi ristiin yhdistämällä kukka-amppeli.
Kauniita ja yksilöllisiä ovat noin.

Miia kirjoitti...

Kankaalla päällystäminen toimii ainakin ohutolkaimisille topeille. Eivät valu enää niin helposti henkarilta. :)

Täytyypä miettiä, mitä muuta henkareille voisi tehdä, muutama idea onkin jo mielessä. ;)

Jokke kirjoitti...

Kierrätyskeskuksesta saa vaikka minkälaisia henkareita, etenkin noita ohkaisia ihan ilmaiseksi. Ei ne varmaan tosin paljon maksakaan.

Miia kirjoitti...

Kiitos, hyvä vinkki. Sol-pesulassa maksoivat 0,30 €/kpl.

U-mummu kirjoitti...

Vaateliikkeistä kans aikoinaan antoivat ilmaiseksi noita. 10 vuotta sitten en vielä tajunnut niiden päälle, enkä ottanut, vaikka ison laatikollisen oisin saanut :)

Mutta nyt itelläni oottaa n. 30 metallihengaria jalostusta :) Ostin erään kirpparin nurkasta 2 eurolla koko kasan. Myyjä oli iloinen päästessään eroon ja sain vielä kolme pyöreää, halkasijaltaan 25 cm olevia hengareita kaupan päälle. En tiijä millaseen tarkotukseen niitä on käytetty. Ankarasti oon miettiny mitä niistä tekisin :)

Tuo päällystäminen on hauska idea, sitä en ole vielä tehnyt. Muutamasta tein naulakot lahjaksi :)

Katariina kirjoitti...

Sulla on ihan mahtava blogi! Ihania juttuja, innostuin tästä totaalisesti:) Olenkin juuri miettinyt ratkaisua henkariongelmaan. Pidän puisista henkareista, mutta ne ovat järkyttävän isoja ja vievät hurjasti tilaa vaaterekissä. Rautalankahenkarit taas ovat rumia..paitsi jos ne tuunaa näin! Jee!
Kiitos ideasta, pitää hankkia henkareita heti :) löysin tällaisen sivuston missä niitä myydään 0,16e/kpl: http://www.lohikari.fi/product_details.php?p=766

Miia kirjoitti...

Hyvä hankinta. :) Tuli mieleen, että niistä pyöreistä henkareista voisi tehdä vaikka säilytyspusseja. Ommellaan kankaasta pussi, jonka suuaukko on pyöreän henkarin ympyrän halkaisijan kokoinen. Sitten vaan ommellaan (käsin) pussi suustaan kiinni henkariin. Vielä parempi, jos henkaria pystyy vähän taivuttamaan koukun juuresta, niin että pussin voi ripustaa naulakkoon ja kankainen pussiosa jää roikkumaan nätisti. Pussiin sujahtaa tavaraa helposti, kun suuaukko on aina auki. ;)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla. :D Postasin juuri kolmannenkin tavan, jolla henkareita tuunata kankaalla. Kiitti vinkistä, täytyy käydä kurkkimassa, olisiko Lohikarilla muutakin mukavaa myytävänä. ;)

Lähetä kommentti