27.1.13

Pitsimekot pesulahenkareille


Ompelin pesulahenkareille pitsisestä valoverhosta "mekot". ;) 
Maalasin ensin metallinväriset pesulahenkarit spray-maalilla valkoisiksi. Sen jälkeen piirsin paperille kaavan henkarista. Lisäsin henkarin alareunaan n. 7 cm helmaa varten. Leikkasin valoverhosta 2 kpl/henkari kaavan mukaan. Verhon pitsikuviot kannattaa kohdistaa niin, että ne näyttävät hyvältä valmiissa henkarissa. Jos valoverhossa on pitsireuna, se kannattaa kohdistaa henkarin helmaan. 


 


Seuraavaksi siksakkasin kaikkien kappaleiden reunat. Helmaa ei tarvinnut siksakata, koska olin leikannut sen verhon valmiiksi huolitellusta reunasta. Ompelin kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Henkarin ripustuskoukkua varten jätin pienen aukon, kankaan helman jätin ompelematta. Käänsin yhteen ommellut kappaleet oikein päin ja silitin kevyesti saumat.  Henkari pujotetaan "mekkoonsa" alakautta ja helma jää auki.
Viimeistelin pitsiset päälliset pujottelemalla (virkkuukoukulla) helmaan pitsikuvion reikiin valkoista nauhaa. Solmin nauhojen päät ruseteille henkarin molemmilta puolilta. 
Samalla idealla voi ommella erilaisia päällyksiä henkareille. Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta! :)


10 comments :

mimon mami kirjoitti...

hienot tuli!

Miia kirjoitti...

Kiitos, olen aika tyytyväinen itsekin lopputulokseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea. Tulipa kauniit.

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. :)

Tuuli kirjoitti...

Todella kauniit henkarit! Varsinkin kun miettii mikä oli lähtökohta (pesulahenkarit) :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Jonsku kirjoitti...

Siis wau miten mahtavaan blogiin löysin! Ihania ideoita ja ideakuvia. Kiitos!

Miia kirjoitti...

Ihana kuulla, että blogiani on mukava lukea, koska tätä on myös kiva kirjoittaa ja tehdä. (:

Unknown kirjoitti...

Ensinnäkin, blogisi on aivan huippu. Paljon mahtavia ideoita joista monta olen toteuttanu/aikomassa toteuttaa. Yksi kysymys olisi: mistä saa pesulahenkareita?

Miia kirjoitti...

Vau, kiitos. :D Ostin pesulahenkareita SOL-pesulasta. Sol-pesulassa maksoivat 0,30 €/kpl. Saa niitä varmasti kirpputoreiltakin. Ovat siellä kylläkin käytössä, mutta eiköhän niitä pyydettäessä myydäkin. Kannattaa kysellä myös kierrätyskeskuksista. :)

Lähetä kommentti