21.1.14

Puisten keittiövälineiden öljyäminen


Uuden kodin keittiö alkaa olla jo järjestetty. 
Keittiöaiheinen postaus siis tulossa. :)

 Huomasin leikkuulaudan kärsivän kuivuudesta, joten käsittelin sen kahteen kertaan kylmäpuristetulla pellavansiemenöljyllä. Hieroin öljyä puisen leikkuulaudan pintaan rievulla, annoin imeytyä ja käsittelin uudelleen. Toisen öljyämiskerran jälkeen annoin taas imeytyä ja kuivua. Lopuksi pyyhin ylimääräisen öljyn puun pinnalta. Samalla öljysin myös kaulimet, kauhat, lastat ym. puiset keittiövälineet.
Jos puisten keittiövälineiden ja -tarvikkeiden pinta on päässyt kulumaan ja tummumaan, sen voi hioa hienolla hiomapaperilla ensin kevyesti puhtaalle puupinnalle ennen öljyämistä. 

Puupintojen öljyäminen ja yleensäkin välineiden hoitaminen lisää niiden käyttöikää. Pellavansiemenöljy sopii hyvin ruoanlaittovälineiden öljyämiseen, koska se on luonnontuote ja sitä käytetään ruoanlaitossa muutenkin.


8 comments :

Saga / Niittykulma kirjoitti...

Hyvä muistutus. Meidän keittiön puinen taso huutaa öljyämistä. Puinen taso on musta keittiössä superhelppo - kunhan vaan muistaa sen öljyämisen säännöllisin väliajoin.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Meilläkin leikkulauta odottaa taas öljyä pintaansa...:)

Miia kirjoitti...

Puu on kiva materiaali, lämmin ja luonnollinen. Kestää käyttöä, kunhan muistaa välillä hoitaa, (:

Miia kirjoitti...

;)

Johanna kirjoitti...

Minä taisin viimeksi öljytä puiset lastat auringonkukkaöljyllä.

Miia kirjoitti...

Toimii varmasti sekin. :)

Uffe kirjoitti...

Hiomista voi tehdä märkä hiomapaperilla samalla kun öljyää, näin tulee vielä hienompaa ja samalla hieroo sitä öljyä syvemmälle puuhun.

Miia kirjoitti...

Hyvä vinkki! Kiitos! :)

Lähetä kommentti