25.5.14

Kivikkopuutarha ja kivipuro


Kivet ovat monikäyttöisiä koristeita pihassa ja puutarhassa. Ne sopiva hyvin ympäristöönsä ja näyttävät luonnollisilta.

Keräsin tontilla jo olleita kiviä röykkiöksi kahden isomman kivilohkareen väliin "kivipuroksi". Pienet irtokivet peittävät lohkareiden väliin jääneen ammottavan aukon, johon kertyi lehtiä ja risuja. Irtokivet estävät myös rikkakasvien kasvamisen lohkareiden väliin.
 Ajan mittaan kivet sammaloituvat kauniisti, kuten isommatkin lohkareet niiden vieressä. Nämä lohkareet sijaitsevat pihan varjoisella puolella ja niiden päällä kasvaa Vuorenkilpeä.
Olen kerännyt kiviä myös pihan aurinkoiselle puolelle. Siellä niistä on tarkoitus tehdä kivikkopuutarha talon seinän viereen.
Kivikkopuutarhan rakentaminen on vasta alussa. Olen siirtänyt keräämieni kivien väliin pihalla jo kasvaneita kivikkokasveja, Mehitähteä ja Isomaksaruohoa. 

Tarkoitus on kerätä lisää kiviä ja hankkia kivien väliin erilaisia monivuotisia kivikkokasveja. Urakka on kohtuullisen suuri, koska betonilaatoilla päällystetyn polun ja seinän viereen jäävä tuleva kivikkopuutarha-alue on useita metrejä pitkä. ;)
 Kivistä on moneksi ja niitä löytyy joka puolelta. Kiviä saa myös ostaa, mutta itse luonnosta kerätyt kivet ovat ilmaisia. Kivillä pihasta ja puutarhasta saa helppohoitoisen.