30.11.14

Teknoksen tuunaushaaste [osa 2]


Jakkaran maalaus on vienyt aikaa, mutta nyt se on valmis! Aika pirteä siitä tulikin! :D
Valitsin värit Ikean Oddvar-jakkaraani Finlaysonin Sointu-kankaasta. Olin ommellut eteiseen kankaasta verhon, jonka taakse eteisen portaiden alle rakentamaani vaatesäilytystila piiloutuu. Kankaan raidoista lähti idea myös jakkaran kannen kuviointiin.
 
Kun jakkaran pohjamaalaus oli tehty, piirsin sen kanteen kevyesti kankaan mukaiset raidat. Maalasin jokaisen erivärisen raidan erikseen ja annoin kuivua ohjeen mukaan vähintään 6 tuntia maalauskertojen välillä. Raitojen reunat rajasin maalarinteipillä, jotka irrotin heti maalauksen jälkeen. Kokeilin raitojen maalaamista ensin siveltimellä, mutta pian vaihdoin sen vaahtomuovin palaan ja töpöttelin maaliraidat sillä. 

Kapeiden raitojen maalaaminen pienelle pinnalle oli aika työlästä ja aikaa vievää. En ehkä aloittaessani ihan tiennyt, miten ison urakan otin tehtäväkseni. Idea oli kuitenkin mielestäni hyvä ja jaksoin viedä maalausurakan loppuun asti.

Jakkarasta tuli vähän hassu, mutta pilke silmäkulmassa se on tehtykin. Tällaiset projektit ovat hauskoja, koska saa päästää mielikuvituksen valloilleen ja ilotella väreillä.

Tällä toteutuksella siis mukana kisassa, katsotaan kuinka käy! ;)


8 comments :

Unknown kirjoitti...

kivan pirtee jakkara tuli:)

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Kommee setti, jakkara sopiikin istuimeksi, kun laittaa nauhakenkiä jalkaan:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tosi kiva ja iloisen värinen siitä tuli

Mymmeli kirjoitti...

Onpa se hieno ! Nyt iski hirveä innostuspuuska maalailla koivupuiset perintöjakkarat.. Saa nähdä raaskinko niitä tuunailla vai onko edessä Ikean reissu. Kiitos todella inspiroivasta blogista ! Mukana oon matkannut jo vuoden verran, mutten muista oonko koskaan mitään kommenttia jättänyt :--)

Miia kirjoitti...

(:

Miia kirjoitti...

Totta, pienelle jakkaralle on käyttöä eteisessä. :)

Miia kirjoitti...

Sopii hyvin kankaaseen, täytyypä käyttää ideaa muuallakin. ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla että olet viihtynyt blogin seurassa jo kauan. :) Tulee aika harvoin itsekin jätettyä kommenttia, vaikka niitä on aina kiva saada.

Onneksi maalin saa aina hiottua pois, jos tulee katumapäälle. ;)

Lähetä kommentti