26.1.16

Omat näyttötutkintotyöt


Näyttötöiden tekemisen kanssa tuli loppumetreillä kiire ja tarvitsin vähän lisäaikaa...Ne ovat nyt vihdoin kaikki tehty ja valmiita arvosteltaviksi!

TEAK Oy:n järjestämän, monimuoto-opiskeluna toteutettavan ja näyttötutkintona suoritettavan sisustusalan peruskoulutuksen tutkinnon suorittamiseen tarvittavat näyttötyöt olivat tuolin irtopäällinen, lampun varjostin, torkkupeitto/päiväpeitto, koristetyynyn päällinen sekä verho(t).

Esittelin ryhmän muiden opiskelijoiden näyttöön tekemiä töitä täällä, tässä ovat nyt myös omani. Linkkien kautta pääsee tutustumaan töihin ja niiden työvaiheisiin tarkemmin.
Yllä olevassa kuvassa erilaisista mustavalkoharmaista tilkuista ja mustasta vakosametista ompelemani paksu torkkupeitto.
Suoran verhon ja koristetyynynpäällisen toteutin mustavalkoharmaasta autokuvioisesta puuvillakankaasta. Vetoketjullisen tyynynpäällisen toinen puoli on mustaa vakosamettia kuten torkkupeitossakin.
Innostuin tekemään erilaisia yhteensopivia koristetyynyjä ja niiden päällisiä enemmänkin kuin mitä näyttöön vaadittiin...
Näytön päätyö oli tuolin irtopäällinen. Sen sai toteuttaa kovaan tai pehmustettuun tuoliin. Suunnittelin ja ompelin vintage-nojatuolille irtopäällisen samasta tukevasta puuvillakankaasta, kuin verhon ja koristetyynynpäällisen.

Käytin irtopäälliseen samoja kaavoja, jotka olin kaavoittanut ja joilla olin ommellut tuolille ylemmissä kuvissakin näkyvän harjoituspäällisen.
Lampun varjostimen ompelin pellavakankaasta perinteisellä menetelmällä. Uudistin molemmat kierrätyskeskuksesta löytämäni pöytävalaisimet maalaamalla puiset jalat ja ompelemalla uudet kankaat varjostinkehikoihin.


- - - - - -


Teuvan aikuiskoulutuskeskuksen ensimmäistä kertaa Tampereella järjestämä koulutus kesti 1,5 v. Koulutus sisälsi sisustustekstiilien suunnittelun ja toteutuksen (käytännössä ja teoriassa) lisäksi sisustussuunnittelua, stailausta, verhoilua sekä varjostinkurssin. Lähiopiskelua oli kahtena iltana viikossa, maanantaisin ja tiistaisin klo 17 - 21. Lähiopiskelun lisäksi teimme paljon etätehtäviä. 

Koulutus valmistaa ammattitutkintoon. Varsinaista tutkintonimikettä ei ole, mutta sisustustekstiilien valmistaja on aika lähellä. 

Koulutus oli opiskelijoille maksutonta. Maksoimme jokainen 100 € materiaalimaksun, jolla saimme käyttää koulun kankaita, lankoja, kaavapaperia yms. materiaalia. Saimme ostaa koululta tarvikkeita edullisesti (mm. levyvanua,  tukikangasta, metrivetoketjua, laskosverhotarvikkeita...). Muuten hankimme käyttämämme materiaalit itse oman maun mukaan. 

Lisätietoa TEAKin koulutuksista http://www.teakoy.fi/.