28.1.16

Helpot liehukereunaiset sohvatyynyt


Sohvatyynyjä ei voi olla koskaan liikaa ja jos kangasta riittää, niitä pitää ommella LISÄÄ!


Keskellä olevien sisustuskankaista ommeltujen nappityynyjen ohje löytyy täältä, mustan keinonahkaisen tyynynpäällisen taas täältä. Reunimmaiset yksiväriset ovat ne liehukereunaiset, joiden ohje alla.


Liehukereunaiset sohvatyynynpäälliset on ommeltu sopimaan 50 x 50 cm sisätyynyjen päälle. Kangasta tarvitaan kahteen 52,5 x 52,5 cm -kokoiseen kappaleeseen. Kappaleiden mitat sisältävät 1 cm saumanvaran sekä 1,5 cm leveän liehukkeen.

Tyynynpäälliset voi tehdä myös yhdestä kappaleesta. Silloin kappaleen koko on 52,5 cm x 103 cm. Taite tulee kolmannelle sivulle, eikä siihen tarvita saumanvaroja. 


Kappaleen reunat huolitellaan siksakilla tai saumurilla.

Oikeat puolet käännetään vastakkain ja kappaleet ommellaan yhteen 1 cm etäisyydeltä reunasta. Keskelle jätetään täyttöaukko.

Jos päällisen tekee yhdestä kappaleesta, taitettua reunaa ei tarvitse ommella.


Ompelun jälkeen päällinen käännetään oikein päin ja saumat silitetään auki. Liehukkeet ommellaan oikealta puolelta 1,5 cm etäisyydeltä reunasta kaikille neljälle sivulle.


Täyttöaukko jätetään samaan kohtaan kuin edellä.


Sisätyyny pujotetaan täyttöaukosta päällisen sisälle.


Täyttöaukko ommellaan kiinni koneella 1,5 cm etäisyydeltä reunasta.


Lopuksi liehukkeen reuna ommellaan kiinni käsin piilo-ompeleella.


Sohvan tyynyihin ja tyynynpäällisiin on käytetty samoja sisustuskankaita ja erilaisia paksuja puuvillakankaita, kuin ompelurahissa ja tuolien päällisissä. Pöytä ja tuolit on uusien kangaspäällysteiden vaihtamisen jälkeen maalattu kalkkimaaleilla.

0 comments :

Lähetä kommentti