13.7.19

Sisustustikkaat harjanvarsista


Neljästä puisesta katuharjanvarresta saa nikkaroitua sisustustikkaat vaikkapa parvekkeelle. Näiden koivuisten harjanvarsien paksuus on 24 mm ja pituus 150 cm. Tikkaista tuli kevyet ja sirot, mutta kuitenkin tukevat.

Katuharjanvarsien sijaan tikkaat voi nikkaroida myös paksummasta ja tukevammasta pyörölistasta, jota myy mm. K-Rauta. Mitä painavampaa tavaraa tikkailla säilytetään, sitä tukevammat niiden tulee olla.


Kaksi varsista toimii sivupuina, puolapuiksi tarkoitetut sahasin 40 cm pitkiksi. Tikkaista tulee tukevammat, kun niissä on vähintään kolme puolapuuta. Näissä tikkaissa puolapuita on viisi.

Mittasin puolapuut tasavälein ja naulasin pitkillä ohuilla nauloilla sivupuiden päälle. Naulasin jokaisen puolapuun varmuuden vuoksi kahdella naulalla tikkaiden molemmilta puolilta.Lopuksi öljysin valmiit tikkaat terassin öljyämiseen tarkoitetulla Tikkurilan mustalla Valtti terassiöljyllä. Olen käyttänyt sitä kasvulavojenlinnunpöntön ja marjapensastukien suojaamiseen.

Somistin tikkaat kiertämällä liitoskohtien ympärille juuttinarua. Tikkaat näyttävät nyt siltä, että ne on sidottu yhteen narulla. Samalla naru peittää naulankannat.


Tikkaiden puolapuihin voi laittaa S-koukkuja. Silloin niihin voi ripustaa kaikenlaista pientä roikkumaan esim. yrttiruukkuja pusseissa.

Tikkaita voi käyttää parvekkeen lisäksi myös sisällä esim. kylpyhuoneessa pyyhetelineenä, makuuhuoneessa vaatteiden tai päiväpeiton/torkkupeittojen säilytykseen, koru- tai tuuletustelineenä. Tikkaat toimivat myös köynnöstukena tai niihin voi ripustaa valosarjan.

2 kommenttia :

SisustEllen kirjoitti...

Kiva idea<3

Miia kirjoitti...

Kiitti. Materiaalit ei paljon maksa, työ valmistuu nopeasti ja lopputulos on monikäyttöinen. Tällaisia DIY-projekteja on kiva tehdä. :)

Lähetä kommentti