9.2.22

Suihkuhuoneen penkki ja haitarikuivausteline


Tämä postaus on tavallaan jatkoa aiemmalle, jossa sisustin kodinhoitotilan/pukuhuoneen toimivaksi

Pesutilojen päivittäminen on valmis nyt myös suihkuhuoneen puolella. Hyödynsin suihkuhuoneen syvennyksen hankkimalla tilaan rouhean tiikkipenkin ja sen päälle seinään kiinnitettävän haitarimallisen pyykinkuivaustelineen.
120 cm leveällä tiikkipenkillä voi istua, mutta se toimii myös laskutasona ja sen päällä voi säilyttää kaikenlaista tarpeellista. Puu luonnonmateriaalina tuo laatoitettuun tilaan lämpöä ja pehmeyttä.

Tiikkiä käytetään mm. veneissä, joten se kestää kosteissa tiloissa jonkin verran kastumista. Toisaalta penkki on vastapäätä suihkuseinää, jossa se ei pääse kastumaan koskaan kokonaan. Käsittelin penkin uutena ruskealla puuöljyllä. Öljyämisen jälkeen hioin penkin kevyesti, että sen vaalea väri tulee paremmin esille.

Liimasin penkin jalkojen alle varmuuden vuoksi myös kumiset korokkeet, etteivät sen jalat kastu ja ime itseensä sitä kautta kosteutta.
Seinään kiinnitetty haitarikuivausteline on kätevä, siihen saa ripustettua metreittäin puhdasta pyykkiä kuivumaan. Kun teline ei ole käytössä, se kasautuu pieneen tilaan seinän viereen, eikä ole tiellä.

Sekä penkki että pyykinkuivausteline ovat n. 120 cm leveitä ja syvennykseen sopivan mittaisia. Ne näyttävät keveiltä, koska eivät täytä tilaa seinästä seinään, kuten penkki ja naulakko viereisessä tilassa.
Suihkuhuoneen ja kodinhoitotilan/pukuhuoneen erottaa toisistaan tumma lasiovi, jonka läpi tilasta toiseen on suora näkymä. Hain tilojen välille yhtenäisyyttä sisustamalla suihkuhuoneen samoilla väreillä, sävyillä ja materiaaleilla.
Pesutilojen sisustuksessa on pyritty huomioimaan tehokas tilankäyttö, toiminnallisuus ja tilojen yhtenäisyys. Lähtökohtana on käytetty sitä mitä on jo ollut olemassa. Pesutilojen värimaailma on neutraali, värisävyt luonnollisia. Tätä teemaa oli luonteva jatkaa valitsemalla tilaan luonnonmateriaaleja ja jo olemassa olevia värejä.

Tilaan saa sähäkkyyttä lisäämällä sisustukseen jotain värikästä esim. tekstiilejä. Neutraalien värien kanssa sopii yhdistettäväksi melkein mikä tehosteväri tahansa.


0 comments :

Lähetä kommentti