23.11.23

Kirjoneulelapaset ja -myssy


Neuletöistä jäljelle jääneet jämälangat saa hyödynnettyä, kun siitä neuloo asusteita, joihin ei kulu paljon lankaa. Jämälangat saa riittämään vieläkin paremmin, kun yhdistelee työhön useita eri värisiä lankoja.

 Neuloin jämälangoista kirjoneulelapaset ja -myssyn. Lanka on samaa Icelandic Wool 100 % villalankaa, josta neuloin aiemmin kaarrokeneuleen.




Lapasten ja myssyn langat ovat luonnonvalkoinen, runko (tummanruskea) ja jyvä (vaaleanruskea). Näiden lisäksi musta, jota löytyi jämäkerä omasta lankakorista. Kirjoneuletta neulottaessa on tärkeää, että langat ovat yhtä paksuja. Silloin neulotusta pinnasta tulee tasainen ja kuvio tulee hyvin esille.




Neuleohjeen lapasiin tilasin Etsystä. Malli on nimeltään Woodland Mitten ja sitä myy Kanadalainen Ways of Wood Folk




Kirjoneulemyssyn ohje on julkaistu Islantilaisia neuleita -kirjassa. Malli on Kambur eli harjanne ja se on oikeasti lasten myssy! :D

Vaikka myssyn ohje oli mitoitettu 2 - 4 -vuotiaalle lapselle, neuloin sen täysin ohjeen mukaan samoilla silmukkamäärillä. Alkuperäinen malli oli suunniteltu neulottavaksi ohuemmasta langasta kuin millä neuloin oman versioni. Paksusta villalangasta neulottu myssy sopii hyvin aikuisen päähän. Puikkojen ja langan paksuus sekä neulojan käsiala vaikuttaa todella paljon siihen, minkä kokoinen samoilla silmukkamäärillä neulotusta myssystä tulee. 

  


Lapaset ja myssyn voi vuorittaa esim. fleece-kankaalla. Vuori pitää tuulta ja lämpöä. Vuorikankaasta ommellaan lapaset ja myssy, jotka käännetään saumat neulepintaa päin. Silloin saumat jäävät lapasten ja myssyn sisäpuolelle. Vuorikankaasta ommellut lapaset ja myssy kiinnitetään ompelemalla käsin lapasten ranteisiin ja myssyn reunaan.


0 comments :

Lähetä kommentti