Koreja punottaessa jäljelle jää aina lyhyitä jämänauhoja. Niitä ei kannata heittää pois, koska jämämateriaalia voi käyttää askarteluun. Lyhyistä rottinkinauhanpätkistä voi askarrella vaikkapa tähtikoristeita joulukuuseen.
Nämä rottinkitähdet on punottu samalla hexagon-tekniikalla kuin aiemmin punomani rottinkikori. Tähtiin käytetty rottinkinauha on korin nauhaa kapeampaa (13 mm). Leveämmästä nauhasta punottuna hexagon-kuviosta tulee isompi kuin kapeasta nauhasta punotusta.
Tähdet saa onnistumaan 13 mm leveästä nauhasta, kun pätkät ovat vähintään 12 cm pitkiä. Silloin tähden halkaisija on 12 cm, vastakkaisten sakaroiden kärjistä mitattuna.
Näin kapeaa rottinkinauhaa voi leikata saksilla. Tässä vaiheessa nauhanpätkät voivat olla eripituisia ja pidempiä kuin 12 cm, koska lopuksi ne viimeistellään sopivan mittaisiksi.
Ennen punontaa nauhanpätkät liotetaan vedessä, että niistä tulee taipuisia ja kestävät taivuttamista.
Liotetut nauhat punotaan lomittain hexagon-tähdiksi. Tähtien kärjet voi puristaa yhteen pyykkipojilla, jolloin ne pysyvät paremmin paikoillaan punonnan ajan. Tähdet tiivistetään punottaessa niin, että nauhat pysyvät napakasti toistensa lomassa ja tähdestä tulee symmetrinen.
Kun tähdet on punottu ja muotoiltu, niiden annetaan kuivua. Kuivumisen jälkeen tähtien sakaroiden nauhat liimataan kuumaliimalla päällekkäin kiinni toisiinsa. Kun liima on kuivunut, sakarat siistitään ja leikataan tasapituisiksi. On makuasia, haluaako sakaroiden nauhat leikata tasaisiksi vai jättää nauhaa näkyviin sakaran molemmin puolin.
Lopuksi tähtiin kiinnitetään ripustusnauhat. Näissä rottinkitähdissä nauha on vihreää juuttinarua. Käytetyt materiaalit ovat luonnonmateriaaleja ja tähdet sopivatkin hyvin luonnonläheisesti sisustettuun joulukotiin ja -kuuseen.