20.12.23

Havukranssi


Havun ja eukalyptuksen tuoksuinen kranssi tuo joulun tunnelmaa, sisällä tai ulkona.

Havukranssi on vaihtoehto joulukuuselle. Toisaalta taas joulukuusesta voi sitoa joulun jälkeen havukranssin.


 


Olin mukana paikallisen kukkakaupan ja puutarhaseuran järjestämällä havukranssikurssilla. Opimme kivalla porukalla sitomaan havuista näyttäviä kransseja. 


 


Kranssit sidottiin metsä- ja hopeakuusen havuista sekä eukalyptuksen oksista. Havut kiinnitettiin valmiisiin, halkaisijaltaan 30 cm olkikransseihin vihreällä sidontalangalla. Vihreä, muovitettu rautalanka piiloutui hyvin havujen joukkoon. Koristeet kranssiin liimattiin kuumaliimalla tai kiinnitettiin sidontahakojen avulla.



Kranssin voi koristella mm. kuivatuilla appelsiiniviipaleilla, kanelitangoilla, pähkinöillä, kävyillä, varvuilla, kulkusilla, joulupalloilla, tähdillä, sydämillä, nauhoilla, ruseteilla, helminauhoilla, tai ihan melkein millä vaan, vain mielikuvitus on rajana.



Kranssiin meni havuja yllättävän paljon. Niitä kannattaa varata halkaisijaltaan 30 cm kranssiin noin muovikassillinen.




Valmiin kranssin voi ripustaa rautalangasta väännetyllä, kranssiin kiinnitetyllä ripustuslenkillä pystysuoralle pinnalle. Sen voi myös ripustaa roikkumaan kattoon nauhojen varassa. Kolmas vaihtoehto on käyttää kranssia pöytäkoristeena, jolloin sen keskellä voi polttaa kynttilää. Paloturvallisuuden vuoksi kynttilä on hyvä laittaa palamattomaan astiaan.



 Havukranssia ei tarvitse hoitaa mitenkään, se kestää vihreänä kevääseen asti. Kun kevätaurinko on ruskistanut havut, kranssi puretaan ja sen osat kierrätetään. Olkisen pohjan voi käyttää uudelleen, samoin koristeet ja sidontahaat.


2 comments :

Anonyymi kirjoitti...

(Liian) pitkästä aikaa satuin taas vierailulle blogiisi, ja voi vitsi miten upeita töitä taas kerran! Ihana kun jaksat jakaa niitä! Erityisesti kupla-istuintyynyt ja farkkumatto olivat tosi hienoja. Rottinkikorista puolestaan tuli mieleen, että voisikohan samanlaisen toteuttaa kahvipusseista tehdystä nauhasta?

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihana kuulla, kiva kun kävit taas! ❤️ Voisin hyvin kuvitella, että kahvipusseista tehdystä nauhasta saa punottua vastaavan korin samalla tekniikalla. Erittäin oivaltava idea! 👍

Lähetä kommentti