12.7.24

Käännettävä ja ripustettava kangaskori


Erilaisia säilytyskoreja ei taida koskaan olla liikaa ja hyvä uutinen on, että niitä voi ommella itse. Itse ommeltaessa korin koon voi päättää sen mukaan, mitä siinä aikoo säilyttää.




Tämä kori on tarkoitettu kangasklipsien säilytystä varten. Korin suuaukko on muotoiltu niin, että klipsit ovat helposti käden ulottuvilla. Korin reunassa on ripustuslenkki, jolla sen voi ripustaa esim. ompelukoneen alle ommellun alustan reunaan duffelinapilla. Korin voi irrottaa helposti alustan reunasta ja viedä sinne missä klipsejä tarvitaan.




Kangaskoriin tarvitaan kahta erilaista puuvillakangasta, silitettävää tukikangasta, vinonauhaa, pätkä pyöreää kuminauhaa ja duffelinappi.

Valmis kaava säilytyskorille löytyy täältä.




 Olen muokannut kaavaa jonkin verran. Piirsin ja leikkasin pohjan suoraksi. Mallista poiketen, ompelin korin suuaukkoon vinonauhaa. Vaihdoin myös kankaasta ommellun ripustuslenkin pyöreään kuminauhaan.  




Piirrä ja leikkaa kaavan mukaan kaksi kappaletta erilaisista kankaista. Lisää reunoihin 1 cm saumanvaraa.




Silitä toisen kappaleen nurjalle puolelle tukikangas antamaan korille ryhtiä. Leikkaa kovikekangas kaavan mukaan ilman saumanvaroja.

Kappaleiden reunoja ei tarvitse huolitella, saumanvarat jäävät valmiin korin sisäpuolelle.




Ompele molemmat kappaleet erikseen samanlaisiksi koreiksi.

Neulaa tai kiinnitä klipseillä kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Ompele molemmat kappaleet pitkältä sivulta renkaaksi. Jätä korin ulkopuolelle jäävään kankaaseen kääntöaukko. Silitä saumat auki.




Käännä kappaleet niin, että äsken ommeltu korin takasauma jää keskelle. Ompele molempien kappaleiden pohjat oikeat puolet vastakkain. Silitä saumat auki.

Taita molempien kappaleiden pohjat niin, että pohjan sauma jää keskelle ja pääset ompelemaan koriin samanmittaiset kulmat. Leikkaa ompelun jälkeen kulmat siisteiksi 1 cm päästä saumasta.




Ompele toisen kappaleen yläreunan keskelle ripustuslenkki.

Pujota kappaleet sisäkkäin, nurjat puolet vastakkain. Yhdistä kappaleet vinonauhalla korin suulta, ripustuslenkki jää väliin.

Käännä oikein päin kääntöaukon kautta.

Muotoile ja silitä.

Ompele kääntöaukko käsin kiinni.




Käännettävä kangaskori on nyt valmis käyttöön. Jos et vielä alussa osannut päättää, kumpi on sisä- tai ulkopuoli, voit käyttää koria kummin päin haluat.