2.2.12

Monikäyttöiset vanhat seinätekstiilit


Vanhoja seinävaatteita, ryijyjä, raanuja ja täkänöitä voi käyttää sisustuksessa muutenkin kuin seinällä. Niitä voi käyttää lattialla mattoina, sängyllä peittoina, tuolin tai sohvan päällisinä tai niistä voi ommella tyynyjä.

Useimmiten vanhat seinätekstiilit on kudottu luonnonmateriaaleista kuten villasta. Villa hylkii luonnostaan likaa ja on helppo pestä itse tai pesettää pesulassa. Seinätekstiilit pitävät myös tuulettamisesta ja näin talvisin lumessa "kylvettämisestä".

Vanhoissa seinätekstiileissä on upeat värit, jotka saa sovitettua moderniinkin sisustukseen. Ne voivat olla väriläiskiä muuten pelkistetyssä sisustuksessa ja niistä voi poimia värejä muuhun sisustukseen. 

Jos vanhoja seinätekstiilejä ei satu omistamaan, niitä saa ostaa vielä edullisesti kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Niitä kannattaa ostaa nyt, koska niiden arvo ja arvostus nousee vielä varmasti.

Raaskin ottaa Hanhisalon Kutomon valmistaman kuvakudoksen käyttöön sängyn viereen matoksi. Antiikki-niminen malli on n. 15 vuotta vanha, hyväkuntoinen ja ihanan pehmeä paljaiden varpaiden alla. Värit sopivat hyvin sisustukseenkin. :)
 

80x120 cm kuvakudos mattona
   

4 kommenttia :

pirpana kirjoitti...

Ihana blogi! Kauniita käsitöitä :)

Olisiko sulla vinkkiä virkkauskirjasta, joka sopisi aloittelijalle? Osaan perusvirkkauksen, mutta tarvitsen tarkat ohjeet kaikkeen "erikoisempaan". Haaveissa olisi joskus torkkupeitto ja virkatut matot.. :)

Miia kirjoitti...

Vaikea keksiä hyvää perusopasta. Ite olen oppinut virkkaamaan äidin opastuksella. Opin parhaiten, kun joku näyttää kuinka tehdään. Virkkausmallien ohjeita on joskus aika vaikea tulkita.

Toivottavasti tunnet jonkun, joka voisi opettaa. :)

Laurus kirjoitti...

Voi ihanuus mikä "matto"! Jotain tällästä oon etsiskellyt, varsinkin semmonen "inkkari-kuosi" iskee. Sellaisiakin saattais löytyä kirppiksiltä? Kiitti ideasta, nyt tiedän taas yhden jutun mitä etsiä kierrätyskeskuksista ja Kontista. ;D

Miia kirjoitti...

Kannattaa katella "sillä silmällä". ;)

Lähetä kommentti