4.6.12

Toimistotuolin päällystäminen [osa 1]


Edellinen asukas oli jättänyt varastooni tällaisen vanhan Martelan toimistotuolin. Yhden tuolin päällystettyäni ja siitä innostuneena ajattelin nyt kokeilla, pystyykö tämänkin päällystämään uudelleen.

Tuoli on ehjä ja toimiva, mutta vaaleanharmaa päällyskangas on likainen ja rikki. Rungosta on lähtenyt maalia joistain kohdista. Lievä kuluneisuus ei haittaa, mutta raikkaampi ja siistimpi päällyskangas siihen oli saatava.


Martelan toimistotuoli ennen päällystämistä


Aloitin urakan ruuvaamalla tuolin käsinojat, selkänojan ja istuinosan irti rungosta. Tässä vaiheessa kannattaa painaa mieleen, miten päin osat on alun perin kiinnitetty. Osat on huomattavasti helpompi ruuvata takaisin paikoilleen, kun muistaa mikä osa kuuluu mihinkin kohtaan ja miten päin, kuten myöhemmin tulemme huomaamaan. ;)


Toimistotuoli osina


Istuinosan kankaan alla pehmusteena oli vaahtomuovia. Jätin sen paikoilleen uuden päällyskankaan alle. 

Vaahtomuovin alla oli kovaa muovia, johon vanha päällyskangas oli niitattu. Irrotin vanhan kankaan ja käytin sitä mallina leikatessani uudesta päällyskankaasta samankokoisen kappaleen. 

Niittasin uuden päällyskankaan kovaan muoviin niittipistoolilla. Muovi oli todella kovaa, eivätkä niitit meinanneet upota siihen kovin helposti. Sain kuitenkin pingotettua ja niitattua uuden kankaan siististi paikoilleen.


Istuinosa päällystettynä


Päällystettyäni istuinosan, ruuvasin sen takaisin runkoon. Huomaatteko seuraavassa kuvassa mitään outoa? No, ruuvasin istuinosan väärinpäin! :D Kannattaa siis aina välillä tarkistaa, mitä on tekemässä, ettei tarvitse tehdä turhaa työtä.


Pieleen meni... :P


Pienestä säädöstä huolimatta sain istuinosan päällystettyä ja takaisin paikoilleen. Päällystän toimistotuolin selkänojan, kun keksin miten sen saa irrotettua. Selkänojassa ei näy päälle päin ruuveja, joilla sen saisi ruuvattua irti. Eiköhän se irtoa ihan helposti, vaikeampaa voi olla saada se taas takaisin päällystettynä paikoilleen... ;)


Nyt meni oikein päin!


4 kommenttia :

Red Rose kirjoitti...

Kivan näköinen, itseasiassa oikein hieno!

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Kyllä siitä pirteämpi raitakankaalla tulee. Haasteena vielä toi selkänoja...

Wanna kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Jos niittipötköä saa teroitettua hieman esim. hiomakoneella, pitäisi niittien upota helpommin kovaan muoviin. En ole testannut itse, mutta kuullut niksin ammattilaiselta. Selkänojan pehmuste saattaa olla liimattu kiinni, kyllä se jollain talttasysteemillä irtoaa. Takaisinkiinnityksessä voipi olla apua puristimista.

Miia kirjoitti...

Hienoa! Kiitti vinkeistä! :D

Lähetä kommentti