11.8.13

Itse Tee-se-itse-nainen esittäytyy ;)


Unelmien Talo&Koti -lehden toimittaja Anette otti minuun yhteyttä ja pyysi kertomaan blogi-ideologiastani, mitkä tee-se-itse hommat ovat mieluisimpia, mitä tällä hetkellä on työn alla tai suunnitteilla, mistä saan ideani sekä antamaan lehden lukijoille helpon tee-se-itse-vinkin.
Kirjoitin juttua varten pätkän tekstiä....

"Olen pienestä pitäen harrastanut erilaisia käsitöitä. Teen itse mm. vaatteita, asusteita ja koruja. Mieluisimpia ovat kuitenkin sisustukseen liittyvät käsityöt, askartelut ja tuunaukset. Parasta on, jos töihin voi käyttää kierrätettyä tai kotona jo valmiiksi olemassa olevaa materiaalia.

Harrastukseni sai uuden ulottuvuuden kaksi vuotta sitten, kun aloitin Tee-se-itse-naisen sisustusblogin kirjoittamisen. On ollut mukavaa huomata, miten suurta joukkoa lukijoita työni ja ideani ovat kiinnostaneet ja miten monet ovat postauksiani kannustavasti kommentoineet. 

Hyvän mielen kommenttien lisäksi saan siitä, kun lukijat innostuvat ideoistani ja saavat inspiraation kokeilla itse tekemistä itsekin. Blogin ideat ovat vapaasti käytettävissä, jokaisesta toteutuksesta tulee kuitenkin aina erilainen. Sehän se hauskaa itse tekemisessä onkin, että toteutuksesta tulee aina tekijänsä näköinen. Tekemällä oppii ja kun onnistuu, saa lisää intoa ja uskoa omiin kykyihinsä.

Tee-se-itse-ideani tulevat useimmiten valmiin esineen tai materiaalin kautta. Pyrin näkemään mahdollisuuksia käyttää sitä johonkin toiseen tarkoitukseen tai tehdä siitä jotain ihan muuta. Ideoita tulee myös ihan ympäristöä tarkkailemalla. Välillä on vaikea sanoa, mistä se idea alun perin lähti. 

Tässä vinkki, miten neliönmallisesta huivista saa helposti koristetyynylle vaihdettavan päällisen. Tyyny asetetaan kulmittain huivin päälle ja kulmat solmitaan keskelle yhteen. Erilaisilla värikkäillä huiveilla sisustuksen ilmettä voi vaihtaa helposti ja nopeasti. Lisää helppoja tee-se-itse-ideoita blogissa! Tekemisen ja onnistumisen iloa!"

...lähetin pari kuvaa...
 ...ja tässä niiden pohjalta tehty juttu! :)     
Juttu on luettavissa uusimmasta Unelmien Talo&Koti -lehdestä 8/2013 sivulta 83.


14 kommenttia :

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi pitkään ja napannut välillä kivoja idiksiä käyttöön, kommentoinut olen kuitenkin laiskasti.
Luin tuon artikkelin lehdestä, eikä se ollenkaan vastannut mielikuvaa blogisi sisällöstä. No nyt tiedän syynkin.
Jatka samalla tyylillä kun aiemminkin :-)

Haltiakummi kirjoitti...

Hih, selailinkin lehteä viikolla, ja mietin kuvasi kohdalla, että missä olenkaan nähnyt nuo taustalla näkyvät verhot, mutta silloin en kerinnyt lukemaan juttua :) Kiva että blogisi mainitaan lehdessä, tämä tosiaan on niin kiva, innostava ja opettavakin blogi, itse ainakin olen saanut monia ideoita jutuistasi, mitkä tosin vielä ovat jääneet toteuttamatta, mutta joskus sitten taas putkahtavat mieleen :)

Kiitos kivasta blogista, uusia hienoja projekteja kuikuillen,
-Haltiakummi-

Sokru kirjoitti...

Ihanaa, että saat tunnustusta, sun ideat on Niin hyviä ja blogi aivan mahtava!

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet seurannut kauan blogiani ja saanut ideoita. :)

Jännitin kovasti lehtijuttua ja sen julkaisua. Olin vähän hämmentynyt itsekin siitä, millainen siitä loppujen lopuksi tuli...Iso kynnys muutenkin, kun en ole pitänyt tärkeänä esittäytyä blogissa omilla kasvoillani. Ehkä tosiaan pidän oman linjani ja tyylini jatkossakin.

Sain myös kutsun Indidays-blogiportaaliin. Asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, ettei taida olla "mun juttu". Näillä mennään, jatkoa seuraa. :D

Miia kirjoitti...

Kyllähän se mukavalta tuntui, kun blogini oli huomattu ja siitä haluttiin tehdä lyhyt juttu. Kaverin kanssa kuvailtiin (Kiitos Tiina!) ja tarkoituksella otettiin kuva niin, että blogissa paljon nähdyt verhot ja työpöytä läppäreineen (missä tätä blogia on kirjoitettu) jäävät taustalle.

Kiva että olet tykännyt lukea juttujani ja saanut ideoita. Kyllä ne joskus vielä tulee toteutettuakin, kunhan se oikea hetki ja inspiraatio tulee.

Jatkoa seuraa, pysy kuulolla! :D

Eena kirjoitti...

Hauska, miten pieni siivu tuosta sun tekstistäsi oli otettu juttuun, ja miten tuo huiviesimerkki oli napannut lopullisessa jutussa valtaa. Mutta siis, hyvä juttu joka tapauksessa, onneksi olkoon! :) Ja hatun nosto tuolle indiedaysin ulkopuolelle jäämisestä. Moni blogi pysyy portaaleissakin omanlaisinaan, toisissa taas tuntuu, että blogit muuttuvat samantyyppisiksi, ja niin kovin moni postaus alkaa olla jonkin sponsorituotteen esittelyä. Ei pahaa niissäkään, toki, mutta siksi toisinaan surettaa, kun bloggaajan oma jälki, persoonallisuus ja syy, miksi blogia aikoinaan alkoi seurata, alkaa unohtua.

Venla kirjoitti...

En muista enää mistä tämän blogin löysin, MUTTA ONNEKSI LÖYSIN! Itsekin kun olen suuri käsityöihminen niin tämä blogi on ihan mahtava:) täältä löysin kaikkia kivoja uusia ideoita..kiitos niistä! käy myös kurkkaamassa blogiani www.lamminilo.blogspot.com

Miia kirjoitti...

Kiva kun löysit tänne ja kiitos kannustuksesta. :D Olen käynyt jo aiemmin kurkkimassa blogiasi. Hienoja käsitöitä olet tehnyt, erityisesti tykkäsin virkkaamastasi Popcorn-matosta.

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, kyllä kannustus ja tunnustus oikeasti tuntuvat tosi hyvältä. :)

Miia kirjoitti...

Hyvin sanottu, olen samaa mieltä. Taisin oppia tästä, että vaikka huomion saaminen tuntuu mukavalta, kannattaa kuitenkin pitää se omalta tuntuva tyyli ja linja. Kaikkeen ei tarvitse lähteä mukaan ja jos lähtee, lopputulos ei välttämättä aina ole ihan sellainen kuin oli ajatellut. Tärkeintä on, että tekee sitä mistä itse tykkää. Silloin moni muukin tykkää, kun tekemisestä näkyy tekemisen ilo ja aitous. Se on arvokasta ja saattaa helposti kadota, jos kaupallinen puoli alkaa tulla liikaa mukaan tekemiseen.

Hyvä ja hieno asia silti tuo lehtijuttu, siitä voi olla iloinen. :)

Rakkaudella Riikka kirjoitti...

Sä olet tosi kekseliäs, ja mikä vielä tärkeämpää toimelias eli saat toteutettuakin ideoita! Kiitos kivasta blogista multakin siis! :) Ja hieno tyyny!

Miia kirjoitti...

Kiitos. Kiva kuulla, että tykkäät seurata näitä mun juttuja. On kivempi harrastaa, kun saa jakaa tekemänsä työt täällä. Vielä mukavampaa, kun joku innostuu tekemään oman version samalla idealla. :)

Täytyy myöntää, että mullakin on sellanen kesken jääneiden töiden laatikko. Jotkut ideat ja toteutukset vaan odottaa inspiraatiota kauemmin, jotkut jää kesken ja jotkut eivät pääse edes työn alle, kun tulee jotain mielenkiintoisempaa vastaan. Ei se ole niin vakavaa, pääasia että saa tehdä sitä mistä tykkää. :)

Funky and Fifty ;-) kirjoitti...

Hauska tutustua ja kiitos kivasta blogista!

Miia kirjoitti...

Kiitos kiitos. ;)

Lähetä kommentti