27.8.15

Koristetyynystä istuintyyny


Kaapissa pyörineet Finlaysonin Sointu 45 x 45 cm koristetyynyn päällinen sekä Ikea Inner 50 x 50 cm sisätyyny saivat pienellä tuunauksella uuden elämän istuintyynynä. 
Ostin tyynynpäällisen alennusmyynnistä ihan sen kankaan takia. Ompelin samasta kankaasta portaiden alle rakennetun säilytystilan peittävän verhon. Tarkoitus oli, että tyynynpäällisen kankaasta tulee verhon pariksi jotain kivaa esim. kehystettyjä kangastauluja. Neliön mallisesta tyynynpäällisestä tulikin nyt suorakaiteen muotoinen istuintyyny.
Leikkasin koristetyynynpäällisen alareunasta 10 cm kaitaleen. Huolittelin ja ompelin sauman, käänsin oikein päin ja silitin. Ylimääräisestä kangaskaitaleesta sain teetettyä kangaspäällysteiset kantanapit (4 kpl), jotka ompelin pareittain tyynyn molemmille puolille.
Istuintyynyksi muokattavaksi kannattaa valita tyynynpäällinen, jonka vetoketju sijaitsee valmiiksi sen sivusaumassa. Silloin vetoketju jää piiloon toiseen pitkään saumaan ja istuinpäällistä voi käyttää molemmin puolin. 

Jätin tämän tyynynpäällisen toisella puolella olevan vetoketjun paikoilleen. Koska en siirtänyt vetoketjua, istuintyyny on nyt käytettävissä vain yksipuoleisena. 

Vetoketjullisen päällisen voi irrottaa ja pestä, kun ratkoo kantanapit irti ja ompelee ne pesun jälkeen takaisin paikoilleen. Tyynyn pinnan voi käsitellä likaa hylkiväksi tekstiilin hoitosuihkeella. 
Koska reunan saumassa ollut kangasmerkki jäi pois leikattuun kaitaleeseen, irrotin ja siirsin sen uudelleen muokattuun tyynynpäälliseen.
Leikkasin kuitukankaisesta sisätyynystä yhden sivusauman auki, tyhjensin täytteet ja leikkasin reunasta 10 cm kaitaleen, kuten tyynynpäällisestäkin. Ompelin sauman takaisin kiinni, mutta jätin täyttöaukon. Täytin sisätyynyn aukon kautta uudelleen samalla määrällä vanua. Vanumäärä mahtui hyvin pienennetyn sisätyynyn sisälle, siitä tuli vain hieman alkuperäistä pulleampi. 
Tyynystä tulee litteämpi ja istuintyynyksi sopivampi, kun siihen ompelee kankaalla päällystetyt kantanapit. Omalla kankaalla päällystettyjä nappeja saa teetettyä ompelutarvikemyymälöissä. Tampereella kantanappeja päällystää mm. Merletto


0 kommenttia :

Lähetä kommentti