26.2.17

Clutch-mallinen tablettipussi kuuloketaskulla


Tarvitsin tabletille suojapussin, ompelin sellaisen jämäkangastilkuista. 

Halusin suojapussista "clutch"-mallisen. Selkeä ohje ja tulostettava kaava löytyi täältä. Ohje leikkaamiseen ja ompeluun löytyy myös videona

Tarkista oman tablettisi mitat, kaavaa voi tarvittaessa pienentää tai suurentaa.
 Tarvikkeet:

Päällyskangas
Vuorikangas
Taskun vuorikangas
Silitettävä liimakangas
Vetoketju
(Nappi, neppari, magneettilukko tms.)
Ompelulankaa

Päällyskankaaksi valitsin Superman-kuvioisen puuvillakankaan, vuorikankaaksi mustan fleecen ja taskun vuoriksi yksivärisen mustan lakanakankaan. Vetoketju on 20 cm, ohjeessa pidempi.Tablettipussi on helppo ommella vaihe vaiheelta ohjeen mukaan. Jos jokin kohta on epäselvä, sen voi katsoa videolta yhä uudelleen niin kauan että idea avautuu. Taakse ommeltava vetoketju oli ehkä haastavin vaihe. Vetoketjun ompeluun kannattaa käyttää vetoketjupaininjalkaa, jolla pääsee ompelemaan läheltä reunaa.Ompelin suojapussin pohjan ohjeesta poiketen käsin piilopistoilla, samoin kuin sivureunat. Piilo-ompeleen ohje löytyy täältä.Pienensin kaavaa ja ompelin tablettipussista juuri sopivan kokoisen. Tabletti pysyy hyvin suojapussissa ilman läpän kiinnikettä.

Väljempään tablettipussiin täytyy kiinnittää sulkija. Se voi olla magneetti, kuten ohjeessa, mutta myös esim. nappi, neppari, painonappi, tarra, nauha tms.Aiemmin samasta Superman-kankaasta ompelemani tikattu tablettipussi ompeluohjeineen täällä. Kierrätetystä nahkatakista ommeltu suojapussi täällä.


4 kommenttia :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Aivan upea tablettipussi, ihana kangas!

Miia kirjoitti...

Kiitos, kangas on tosiaan aika hauska. :)

Jenni kirjoitti...

Mistä tuollaista kangasta olet löytänyt? Ihana tuo laukku 😍

Miia kirjoitti...

Kiitti. ;) Kangas löytyi Eurokangas Outletin palakangaslaarista Tampereelta.

Lähetä kommentti