22.5.18

Ovi- ja ikkunalistojen maalaus



Tämän kesän urakaksi olen ottanut koko talon väliovien ja ikkunoiden reunalistojen maalaamisen. Ovet ja ikkunanpuitteet ovat valkoisia, mutta listat niiden ympärillä ovat samaa koivunväristä puulistaa kuin lattian rajassa. 

Valitsin listojen väriksi valkoisen, koska se on raikas, neutraali ja sopii luontevasti kehystämään jo ennestään valkoisia ovia ja ikkunoita.


Maalasin Tikkurilan Helmi Listavalkoisella kolmeen kertaan. Kolme maalikerrosta riitti peittämään puun värin. Pyyhin listat ensin Maalipesulla ja sen jälkeen vedellä. Annoin listojen kuivua niin kauan, että sain liimattua maalarinteippiä karmien ulkoreunoihin rajaamaan seinäpintaa. 

Sisäreunat maalasin vapaalla kädellä ilman rajausta, koska ikkunoiden ja ovien puitteet olivat jo ennestään valkoiset. Pienet lipsahdukset eivät näy niin helposti samanvärisessä taustassa ja maalin saa pyyhittyä tuoreeltaan pois kohdista, joihin sitä ei ollut tarkoitus laittaa.


 Urakkaa ei voi tehdä kerralla, koska maalin täytyy saada kuivua maalauskertojen välissä n. 16 tuntia. Yläkerran listat on maalattu ja nyt voi jo sanoa, että kyllä kannatti. Huoneiden ilme raikastui ja valon määrä lisääntyi.


Rappukäytävässä eron huomaa ehkä parhaiten, kun maalattua pintaa pääsee katsomaan kauempaa. 

4 comments :

Anna kirjoitti...

Onpas hieno! :)

Miia kirjoitti...

Pienillä asioilla on joskus suuri vaikutus yleisilmeeseen. ;)

https://kodinplaza.fi/ kirjoitti...

Totta, näyttää kyllä tosi hyvältä muutoksen jälkeen :)

Miia kirjoitti...

;)

Lähetä kommentti