17.3.14

Verho portaiden alle


Sain vihdoin viimeisteltyä portaiden alle rakentamamme säilytystilan. Piilotin tilassa olevat vaatteet, kengät ym. tavarat ompelemalla niiden eteen verhon.
Kangas on Finlaysonin paksumpaa Sointu-puuvillakangasta. Kankaan lisäksi tarvitsin verhon ompeluun rypytysnauhaa ja tarranauhaa, joita saa ostaa juuri sopivan määrän ompelutarvikemyymälöistä.

Huolittelin ensin kankaan pitkät sivut. Käänsin yläreunan ja ompelin siihen rypytysnauhan. Sen jälkeen mittasin verhon pituuden, käänsin alareunan ja ompelin käänteen.
Aikomukseni oli kiinnittää verho paikoilleen verhovaijerilla, -koukuilla ja silmukoilla. Katkaisin muutaman silmukan yrittäessäni kiertää niitä seinässä olevaan kovaan koivuvaneriin. Sen lisäksi verho jäi ikävästi notkolle 90 cm matkalla ja toiselle puolelle vaivoin kiinnittämäni silmukka vääntyi verhon painosta. :( 
 Yrityksen ja erehdyksen jälkeen otin käyttöön suunnitelma B:n ja kiinnitin verhon tarranauhalla. Kiinnitin toisen puolen tarranauhan vaneriin siinä olevan liimapinnan avulla.
 Tarranauhan toisen puolen ompelin käsin harsimalla verhokankaan yläreunaan. Päädyin kiinnittämään verhoon ommeltavan tarranauhan liimattavan sijaan siksi, ettei ompelutarvikemyymälässä ollut sillä hetkellä liimattavaa vastapuolen tarranauhaa. Luulenpa kuitenkin, että harsimalla kiinnitetty tarranauha pysyy verhossa varmemmin ja kannattelee painavaa kangasta paremmin.
Vinon katon alle kiinnitetty verho peittää takanaan olevan ulokkeen. Säilytystila on siis matalampi, kuin miltä se kauempaa näyttää. Täytyy muistaa, ettei lyö päätään ulokkeeseen, kun verhon takaa jotain tarvitsee. ;)
Kankaassa on keltaista, oranssia, mustaa, valkoista ja harmaata. Siitä voi nyt poimia sisustusvärit muuhun eteisen sisustukseen.


 

 
Kankainen verho on kevyt ja edullinen ratkaisu tilojen jakamiseen ja säilytystilojen piilottamiseen. Verhon voi helposti vaihtaa, kun haluaa sisustukseen vaihtelua.


8 comments :

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuli. Suosittelen ampumaan nitojalla muutamasta kohtaa tuon tarranauhan kiinni siihen taustaan. Tuo tarrapinta ei ainakaan mun käytössä yksinään ole riittänyt nauhan pysymiseen.

Outi AvainSisustuksesta kirjoitti...

Rypytysnauhoissakin on muuten tarraversiota. Vinkiksi ensi kertaa varten.

Miia kirjoitti...

Kiitos, hyvä vinkki. :)

Miia kirjoitti...

Hyvä tietää, kuulostaa kätevältä. Kiitos vinkistä. (:

Annakreeta / Kopallinen inspiraatiota kirjoitti...

Voi vitsit muuten näyttää, että tuolla verhon takana ois isokin tila, vaikka oikeasti on aika pieni ja matala kopperon perukka! Yleensähän tilantuntu pienenee, jos osa erotetaan isommasta tilasta, mutta nyt kävi päinvastoin! Plussaa myös kivasta kangasvalinnasta!

Miia kirjoitti...

Ei se tila siellä alla suuren suuri ole, mutta vaatetanko mahtuu hyvin ja maksimoi säilytystilan. Tila on matala, kumartua täytyy ja varoa lyömästä päätään tuohon verhon yläreunan taakse jäävään ulokkeeseen. ;) Mutta ainakin tuli tuollekin muuten helposti hukkatilaksi jäävälle kopperolle käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea ja nätti verhokangas :). Ehkäpä nappaan tuosta vinkkiä omaan hieman vastaavankaltaiseen ongelmapaikkaan: siivousvälineet ja -aineet pitäisi saada piiloon vessassa. Verhovaijeria ajattelin aluksi itsekin, mutta on tulossa korkea verho, joten saattaa olla liian raskas vaijerille. Kiitti tuosta huomiosta :).

Miia kirjoitti...

Yrityksen ja erehdyksen kautta nämä useimmiten menee... ;) Anonyymi suositteli niittaamaan tarranauhaan muutaman niitin, että pysyy varmasti, jos vaikka joskus verhoa tulee vahingossa nykäistyä. Kannattaa kokeilla!

Ja tässä toinen vinkki: Jos haluat siivousvälineet verhon taakse märkätilassa, suihkuverhosta saa ommeltua helposti puhtaana pidettävän ja kosteutta kestävän verhon (http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.com/2014/09/allasverhot-suihkuverhosta.html).

Lähetä kommentti