26.3.14

Kaapistolle jalatYläkerran aulasta on tarkoitus tehdä yhteinen työhuone. Työpisteeni tulee huoneen kulmaan ikkunasyvennyksen alle ja viereiselle seinustalle. 

Ikkunan alle jäävän syvennyksen leveys on 181 cm ja korkeus 115 cm. Tila on järkevää käyttää niin, että työpisteeseen saa säilytystilaa mahdollisimman paljon. Standardikokoiset säilytyskalusteet ovat joko liian suuria tai pieniä, joten kaluste täytyy koota yksittäisistä moduuleista.

Aloitin työpisteen säilytyskalusteen kokoamisen ostamalla Ikean ovellisen Bestå-kaapiston käytettynä Tori.fi:n kautta. Kahdesta moduulista kootun kaapiston leveys on 120 cm ja korkeus 103 cm. Se sopii mittojensa puolesta syvennykseen täydellisesti ja sitä saa täydennettyä vielä 60 cm leveällä moduulilla, jolloin se ulottuu seinästä seinään. 

Koska syvennyksen lattia on vino, asensimme kaapiston alle säädettävät kalustejalat. Säädettävillä jaloilla kaapiston sai suoristettua ikkunan alalistan mukaan.

Pidensimme kaapiston mukana tulleita matalia kalustejalkoja lisäämällä väliin puupalikat. Sahasimme 5 kpl 8,5 cm pitkiä palikoita kakkoskakkosesta (50x50 mm kokoiseksi sahatusta lankusta) jalkojen jatkopaloiksi. 

Puupalikoiden molempiin päihin porattiin 60 mm reiät ruuveille. Toiseen päähän ruuvattiin kannaton ruuvi, jolla jalka kiinnitettiin kaapiston pohjaan. Toiseen päähän kaapiston mukana tulleet jalkaosat. Lisäsimme jalkaosaan vielä rikan ja mutterin.
Ennen kalustejalkojen paikoilleen ruuvaamista maalasin puupalikat spraymaalilla mustiksi. Kiinnitin jalat maalauksen ajaksi pystyyn leikkaamalla puretun muropaketin pahviin 5 halkiota, joihin jalat pujotin. Kääntelin laatikkoa ja suihkutin maalia tasaisesti jalkojen ympärille. Maalasin ulkona, mutta toin maalatut kalustejalat kuivumaan sisälle maalauskertojen välillä.
Työpisteen rakentaminen on nyt saatu alkuun. Moduuleista koottavat kalusteet ovat käteviä, niistä voi rakentaa sopivia hyllyköitä ja kaapistoja hankalampaankin tilaan. Niitä voi muokata ja muunnella tarpeen mukaan sekä hankkia jatkeeksi yhteensopivia lisäosia, kun säilytystilaa tarvitaan lisää.

 Lähtökohtana säilytyskalusteen värin valinnassa toimi ensimmäisessä kuvassa oleva tuunaamani laatikosto. Jostainhan sitä täytyy aina päästä suunnitelmissa alkuun. ;)