5.3.14

Ikkunoiden suurentaminen verhoilla ja verhotangoilla


Ikkunat saa näyttämään suuremmilta pienellä kikkailulla. Kun verhot ripustaa pitkälle ikkunan viereiselle seinälle, näyttää siltä, että ikkuna jatkuu verhon takana. Sen lisäksi että ikkuna näyttää suuremmalta, siitä pääsee sisälle enemmän valoa, kun verho ripustetaan hieman ikkunan sivuun.
Vaihdoin olohuoneeseen puiset valkoiset verhotangot, samanlaiset kuin keittiöön ja tytön huoneeseen. Uudet verhotangot ovat 20 cm pidemmät kuin aikaisemmat tangot.
Ompelin oranssista Vallilan Cube-kankaasta olohuoneeseen verhot. Verhojen yläreunoihin ompelin rypytysnauhaa, jossa on ripustuslenkit ja ripustin verhot lenkeistä tankoihin puolittain seinälle ikkunan viereen.
Ompelun ja silittämisen jälkeen asettelin verhojen vekit tangolle niin, että verhot laskeutuvat hyvin ja niiden kuvio tulee esille.
 Tulin huomanneeksi, että verhojen valinta ei ole helppoa. Onneksi valmisverhoja voi käyttää kotona sovituksessa, jolloin näkee oikeasti, miltä ne näyttävät siinä ikkunassa, johon ne on tarkoitus ripustaa. 
Valitsimme nämä verhot, koska niissä on mustaa, valkoista ja harmaata, jota sisustuksessa on muutenkin. Oranssi väri on pirteä, vähän retro ja sopii tyyliin jota haetaan. Verhoissa oleva ruskea sävy sopii olemassa olevaan ruokailuryhmään ja yhdistää sen muuhun sisustukseen. Oranssi ja ruskea sopivat myös puun sävyihin, joita on katossa ja lattiassa. Lisäksi verhojen pehmeä valkoinen sopii seinien luonnonvalkoiseen/beigeen tapettiin ja beigeen kakluuniin.

Verhoilla saa siis myös yhdistettyä tilassa olevat elementit yhteensopiviksi. :) 


10 comments :

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Todella kaunista verhokangasta!

Ani/Uutta Vanhaa Lainattua kirjoitti...

Upea verho!
Saman kikan olen huomannut, verhot kannattaa laittaa seinän eikä ikkunan eteen :) vasta postasinkin samasta aiheesta ja että kuinka ikkunan kokoa huijataan peilillä

Tykkään niin tästä sun blogista, kursailematonta oikeaa asiaa. Ei mitään täytepostauksia :) Kiitos.

tarjah kirjoitti...

Hei, taas, jälleen kerran, ties kuinka monennen sadannen kerran, olet onnistunut huippuhyvin tuomaan esiin sen olennaisen ja sitä myötä upeaa sisustustasi. Terveisin se, joka ei osaa sisustaa, vaan tökkii vaan jutut jotenkin...

Johanna kirjoitti...

Voi tosi upee kangas!! Ja hyvältä näyttää teillä <3

Miia kirjoitti...

Kiitos, löytyihän se oikea kangas vihdoin. :)

Miia kirjoitti...

Kävin kurkkaamassa uudistunutta keittiötäsi, hyvältä näyttää. Peili tosiaan sopii hienosti ikkunan viereen pöydän päähän ja antaa vaikutelman suuremmasta ikkunasta.

Kiitos kannustuksesta! Kiva kuulla, että tykkäät. :)

Miia kirjoitti...

Hih, heipä hei! ;)

Täytyy myöntää, että olen ollut itse monesti samassa tilanteessa. Sisustus ei vaan etene, kun ei keksi mitä tila kaipaa ja mistä aloittaa. Siihen yleensä auttaa, kun tekee jotain muuta ja jättää asian hautumaan. Ratkaisu löytyy kuin itsestään, kun antaa asian hetken olla.

Noiden verhojen kävi juuri niin, etten millään löytänyt sopivia verhoja tai kangasta. Vierastin ruokailuryhmän punaruskeaa väriä ja kakluunin beige värikään ei ihan kuulunut suosikkeihini. Joitakin asioita ei vaan voi/kannata muuttaa ja ne täytyy jotenkin saada sopimaan mukaan muuhun sisustukseen. Kun löytää sen jonkin yhdistävän tekijän esim. värin, niin siitä on helpompaa lähteä liikkeelle. En tullut ajatelleeksi oranssia, mutta kun sitä ei nyt ole kuitenkaan liikaa, niin silmä tottuu ja väristä alkaa pitää, kun se kuitenkin sopii hyvin eikä hyppää liikaa esille. :)

Kyllä sä sisustaa osaat ja kyllä se siitä vielä lähtee etenemään. Tökkiminen on väliaikaista, asiat vaatii oman aikansa.

Miia kirjoitti...

Kiitti. :) Oranssi on sisustusvärinä uusi tuttavuus, mutta kun se tosiaan sopii tilaan niin hyvin ja yhdistää eri elementit toisiinsa, niin siitä on alkanut pitää paljonkin. Nyt kun huoneen väripaletti on löytynyt, on helppoa sisustaa huone valmiiksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vielä yksi vinkki... jos ei ole tarkoitus vetää verhoja ikkunan eteen... kantsii laittaa vain verhon levyiset tangot, niin ei jää se tyhjä ja toimeton tangon pätkä rumentamaan näkymää... :-D

Miia kirjoitti...

Kiinnitin nämä tangot vanhojen tankojen tilalle, jo valmiiksi porattuihin reikiin.

Mieskin meni lankaan, yritti vetää verhoa ikkunan eteen, kun kerta tankoakin on pitkälti verhon vieressä näkyvissä. No, eivät siirtyneet mihinkään, kun seinäkiinnike on piilossa verhon takana ja verho pujotettu kiinnikkeen kahta puolta tankoon. Hyvä ettei tempaissut verhoa alas sitä nykiessään. ;)

Mutta joo, hyvä vinkki. Kiitos siitä. :)

Lähetä kommentti