15.3.15

Vetoketjulliset koristetyynyn päälliset


Mustavalkoista Almedahls Prästliden -kangasta jäi vielä pala, josta riitti yhteen 40 x 40 cm -kokoiseen vetoketjulliseen koristetyynynpäälliseen. Samalla ompelin toisenkin päällisen Marimekon Tiiliskivi -palakankaasta (50 x 50 cm).

Marimekon jäännöspalakankaita saa ostaa Marimekon myymälöistä puoleen hintaan. Kannattaa kurkata, millaisia paloja on milloinkin edullisesti tarjolla.
Ompelin ensin vetoketjun päihin jäävät kankaat yhteen 5 cm etäisyydeltä reunasta, jolloin päällisen sivuun jäi vetoketjulle aukko. Asettelin vetoketjun aukkoon, neulasin ja ompelin kankaan oikealta puolelta läheltä kankaan reunaa aukon ympäri. Vetoketju on lyhyempi kuin päällisen sivu, jolloin se asettuu siistimmin paikoilleen.


   

Käänsin kappaleet nurin päin ja ompelin reunoista yhteen. Tiiliskivi-kankaisen tyynynpäällisen ompelin kahdelta sivulta, koska se oli leikattu yhtenä kappaleena ja kolmannessa reunassa oli taite. Prästliden-kangasta ei ollut käytettävissä isoa yksittäistä palaa, joten leikkasin sen kahdesta kappaleesta ja ompelin kolmesta reunasta. 

Käyttämäni vetoketju on metrivetoketjua. Sitä voi ostaa pitkänä yhtenäisenä pötkönä ja leikata halutun pituisiksi pätkiksi. Metrivetoketjussa ei ole lukkoja, ne pitää ostaa ja kiinnittää erikseen. Kiinnitykseen on olemassa apuvälineitä, mutta lukon pujottaminen ketjuun onnistuu myös käsin.

Koristetyynynpäällisiä on helppo ja nopea tehdä. Niillä saa uutta ilmettä sisustukseen ja koska ovat irrotettavia, pesu onnistuu tarvittaessa.


2 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tulipa näistäkin kauniit. Mä koen tuon vetoketjun ompelemisen aina niin hankalana. Pitää varmaan alkaa harjoittelemaan :)

Miia kirjoitti...

Vetoketjun ompelussa on omat haasteensa. Sen voi tehdä useammalla eri tavalla. Kun oppii yhden tavan, niin on helpompi oppia ne muutkin. :)

Lähetä kommentti