Tavallisen standardimittaisen vaatekaapin saa järjestettyä toimivammaksi hyllyjä, koreja, laatikoita, koukkuja, naulakoita ja tankoja lisäämällä. Säilytystilaa ei välttämättä saa mistään lisää, mutta olemassa olevan tilan voi aina järjestää tehokkaammaksi ja omiin tarpeisiin sopivammaksi.
Useimmiten vierekkäisistä kaapeista toinen on varustettu hyllyillä ja toinen vaatetangolla sekä hyllyillä. Syvät hyllyt eivät ole kovin käytännöllisiä, koska kaikkia vaatteita ei näe kerralla. Takana olevat vaatteet jäävät helposti unohduksiin ja käyttämättä. Lisäksi vaatteet rypistyvät helposti hyllyillä, varsinkin jos ei satu olemaan kovin innokas viikkaaja. Siististikin viikatut vaatepinot kaatuvat, kun yrittää ottaa sen toiseksi alimman vaatteen pinosta.
Ratkaisin vaatesäilytysongelman siirtämällä kaappien hyllyjä sekä tankoja ja vaihtamalla niitä keskenään huoneesta ja kaapista toiseen. Toisen makuuhuoneen vaatekaapeista järjestin kokonaan lyhyille henkarivaatteille kiinnittämällä kaappiin vaatetangot kahteen tasoon.
60 cm leveän kaapin yhdelle vaatetangolle mahtuu n. 35 ripustinta ja vaatetta väljästi. Kaikki tangoille ripustetut vaatteet ovat heti näkyvissä, helposti saatavilla ja löydettävissä. Vaateripustimissa ne säilyvät siisteinä, sileinä ja käyttövalmiina.
Vaatteen voi ripustaa henkariin jo siinä vaiheessa kun sen ottaa pesukoneesta ja siirtää kuivana ripustimessaan vaatekaappiin tangolle. Kosteana henkariin ripustettu vaate siliää kuin itsestään.
Vaatekaapista siirretyt hyllyt löysivät paikkansa eteisen ja toisen makuuhuoneen kaapeista. Järjestin kaappien hyllyvälit niissä säilytettävien tavaroiden koon mukaan. Pienille tavaroille hankin läpinäkyviä muovilaatikoita Ikeasta. Läpinäkyvät laatikot kaappien hyllyillä ovat käteviä, koska niistä näkee helposti mitä ne sisältävät.