30.1.14

Ommeltu verhokappa


Ompelin Finlaysonin Kaulaketju-kankaasta 11-vuotiaan tytön huoneeseen verhokapan. Aiemmin ompelin samasta kankaasta uuden varjostimen vanhaan kattolamppuun
Ikkunan leveys on karmeineen mitattuna 157 cm ja verhotangon pituus 180 cm. Kangasta oli 250 cm, käytin sen verhon leveyteen. Korkeutta kapalle tuli 46 cm. 

Ompelin ensin kapan sivusaumat, sitten alareunan ja yläreunan. Kappaverhon yläreunaan ompelin rypytysnauhan, jonka naruilla kiristin verhon laskoksille. 

Silitin valmiin verhon ja ripustin sen tankoon rypytysnauhassa olevien lenkkien läpi pujottamalla.  
 Kappaverho oli helppo ja nopea ommella, tarvitsi ommella vain suoraa saumaa. Itse ompelemalla saa sellaiset verhot kuin haluaa, sopivan mittaiset ja haluamastaan kankaasta. 

Kangasta on vielä verhon ja varjostimen ompelun jälkeen runsaasti jäljellä. Siitä voi ommella huoneeseen vielä jotain pientä esim. kangaskoreja, koristetyynynpäällisiä, kangastauluja, kankaalla voi päällystää tuolin istuinosan jne. 
Olin värjännyt aiemmin vanhoja lakanoita ja virkannut niistä maton. Se sopii nyt hyvin huoneeseen ja väreihin. :)


2 kommenttia :

Maiju-Liina Soivia kirjoitti...

Todella hauska idea että samasta kankaasta, tekee lastenhuoneeseen ns linjan mitä värejä esiintyy. Itsellä on meinaan edessä pähkäilynä. että mistä saan turkoosin värin jatkettua. mutta nyt munkin ompelu sormet heräsivät :)

Miia kirjoitti...

Oli vähän haastava tuo punatiilinen seinä...Toisaalta sitä ei haluta maalata piiloonkaan, joten se pitää saada sopimaan huoneen väreihin. Onneksi löytyi tuo kangas, joka on sopivan tyttömäinen ja raikas ja josta löytyy tiiliseinään sopivia värejä. Tarkoitus on vielä irrottaa huoneessa oleva tapetti ja maalata seinät raikkaalla vaalean turkoosilla. Turkoosia löytyy myös kankaan väreistä. Että samalla turkoosilla pelataan täälläkin. ;)

Lähetä kommentti