23.6.14

Metallikipoista kääntömalja


Koska olen mukana Pattexin blogikisassa ja näytteenä saamani Pattexin 100%-liima sopii kaikille materiaaleille, kokeilin kuinka sillä onnistuu metallin liimaaminen.

Sovittelin kirpputorilla erilaisia metallisia lautasia ja kippoja keskenään. Päädyin ostamaan kaksi kippoa, joista tuli kääntömalja, kun liimasin ne pohjistaan kiinni toisiinsa.
Levitin liimaa molempien kippojen pohjiin laajalle alueelle. Kippojen tasaiset pohjat kiinnittyivät toisiinsa tiiviisti ja liiman kuivuttua pysyivät hyvin yhdessä.

Yhteen liimatut metallikipot kannattaa puhdistaa huuhtelemalla, kostealla pyyhkimällä tai pesemällä hellävaraisesti käsin, koska konepesua ne tuskin kestävät.
   Kääntömaljaa voi käyttää molemmin puolin ja keksiä sille erilaisia käyttötarkoituksia. Sitä voi käyttää tarjoiluastiana, hedelmämaljana, kynttilänjalkana, suojaruukkuna jne. Jopa pitkäkorvaisen koiran juomakuppina, kuten alla.
Kirpparien metalliastioita, -lautasia, -kippoja, -pikareita ja -kuppeja kannattaa silmäillä sillä ajatuksella, että mitä niistä voisi saada aikaan. Edulliset kipot muuttuvat hienoiksi jalallisiksi maljoiksi mielikuvitusta käyttämällä.
Metallisiin astioihin voi esim. porata reiät, kiinnittää reikiin ketjua ja ripustaa ne kukka-amppeleiksi. Liiman sijaan metalliset astiat voi kiinnittää toisiinsa myös ruuvaamalla, silloin ne kestävät varmasti kovempaakin käyttöä.