17.6.14

Nahkapal(l)oista liimattu kaulakoru


Ostin kirpputorilta jo kolmannen pitkän nahkatakin nahka-askarteluja varten. Tällä kertaa tein nahasta kaulakorun.
Niskan taakse solmittava nahkainen kaulakoru on yksinkertainen ja helppo tehdä. Siihen tarvitaan pieniä nahkatilkkuja, nahkanauhaa, pyöreä malli, kynä, sakset ja liimaa.


  

Pallojen ääriviivat piirretään pyöreän mallin avulla nahan nurjalle puolelle. Malliksi sopii esim. meikkivoidepurkin pohja. Malleja voi olla useita, koska pallot voivat olla myös erikokoisia. Pallot leikataan nahasta ääriviivoja pitkin terävillä saksilla. 

Seuraavaksi leikataan nahasta pitkä ja ohut nauha. Ohutta nahkanauhaa voi ostaa askartelu- ja ompelutarvikemyymälöistä myös valmiina.
  Nahkapallot taitetaan keskeltä ja liimataan nauhaan niin, että se jää pallojen väliin. Nahkapallojen liimaaminen kannattaa aloittaa nauhan keskeltä, jolloin pallot asettuvat tasaisesti ja nauhan päistä tulee yhtä pitkät.

Valmiin korun annetaan kuivua ennen käyttöönottoa. Korun voi laittaa esim. painavien kirjojen alle painumaan, että liima tarttuu varmasti tiukasti.
P.S. Jos tykkäsitte ideasta, käykää äänestämässä täällä.


8 comments :

Mari [onnenapiloita.blogspot.fi] kirjoitti...

Olipas hauska idea. Tuota pitää kokeilla!

Mari M. kirjoitti...

Tosi kiva idea :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Kannattaa kokeilla, on helppo ja hauska tehdä. :)

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla, että tykkäät. (:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Hei tosi kiva idea. Oon useasti miettinyt tuon liiman ostoa ja nyt sen kyllä hankin, kun olet sen avulla tuunaillut vaikka mitä.

Katriina Lehto kirjoitti...

Tosi hauska ja hieno idea.

Miia kirjoitti...

Tuollainen kaikille materiaaleille sopiva liima on kyllä kätevä. Pitäähän sitä sitten kokeilla, mitä kaikkea sillä pystyy liimailemaan. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos Katriina. (:

Lähetä kommentti