28.6.14

Taulun kehykset nahkavyöstä


Olin ostanut kirpputorilta nahkaisen niittivyön. Irrotin niitit ja tein vyöstä kehykset taululle. 

Leikkasin vyön neljään yhtä pitkään osaan, kulmat vinoiksi ("jiiriin").
Pitkästä miesten nahkavyöstä sai leikattua 16 x 16 cm kokoiset kehykset.

Ompelin vyön kappaleet käsin yhteen perinteisellä, vahvalla karhulangalla. Vyössä olleiden niittien ansiosta leikatuissa paloissa oli jo valmiiksi reiät ompelua varten. Ompelin reikiin muutamia pistoja myös ihan vain koristeeksi.

Koska kehys näytti tässä vaiheessa kuitenkin jotenkin vähän pliisulta. Lisäsin reikiin muutamia niissä jo olleita niittejä ja kehys näytti heti paljon "rokimmalta" ja siihen kiinnitettäväksi tarkoitetun pinssiin tyyliin sopivammalta.
  Seuraavaksi tarvitsin kehyksille taustan. Leikkasin sopivan kokoisen palan tukevasta kartongista. Leikkasin tauluun tulevalle pinssille pohjaksi palan vanua. Vanupalan päälle leikkasin samankokoisen palan mustaa nahkaa.

Kun taulun tarvikkeet olivat nyt koossa, liimasin ne päällekkäin kiinni toisiinsa. Ensin liimasin vanupalan kartonkiseen taustaan, sen jälkeen vanun päälle nahkapalan. Viimeisenä liimasin kehyksen em. kerrosten päälle.

Annoin liiman kuivua. Kun se oli kuivunut ja kerrokset kiinnittyneet toisiinsa, kiinnitin pinssin taustan läpi taulun keskelle. Liimasin taustan taakse ripustuslenkin ja taulu oli valmis seinälle.

Samalla idealla erilaisista vöistä ja taustakankaista voi tehdä tauluja esim. rintakoruille.


7 comments :

anna kirjoitti...

ooo, hauska idea! (ja huikea toteutus) :) mulla oliskin kaapissa parit rintakorut, jotka kaipaisi omia kehyksiä... :D

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Mahtava idea ja tosi hieno lopputulos. Sä oot kyllä ihan huippu tuunailemaan nahasta.

Milsa kirjoitti...

Moikka
Aivan mainio idea, aion niiin kokeilla omaa versiota tuosta!

Miia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Miia kirjoitti...

Samoin voin sanoa sun töistä. Tykkäsin varsinkin lankarullista tekemistäsi vetimistä. Hyvä idea ja hieno lopputulos. :) Rintakoruja tulee käytettyä harvoin, ne voisi saada esille laatikoiden kätköistä vaikka kehystämällä tauluiksi... ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Nahka on kiva ja inspiroiva materiaali. Helppo, koska sitä voi liimata sekä ommella, eikä tarvitse miettiä reunojen rispaantumista. ;)

Miia kirjoitti...

Kiva että innostuit. Olen NIIN utelias näkemään sun näköisen version. :)

Lähetä kommentti