1.3.14

Kaappien ovien listojen maalaaminen


Makuuhuoneen viiston katon (=lappeen) alla on rivi vaatekaappeja. Ovet ovat valkoista kalustelevyä ja niihin naulatut koristelistat puuta. Ovien listat antavat ilmettä muuten sileille kalustelevyoville.
Yläkerran makuuhuoneessa on paljon puupintaa. Yleensä tila muuttuu suuremmaksi, avarammaksi ja raikkaammaksi maalaamalla puupintainen katto valkoiseksi. Halusimme säilyttää puunvärisen katon, koska se on "paahtunut" ajan mittaan kauniisti. Katon maalaamisen sijaan raikasin huoneen ilmettä maalaamalla vaatekaappien puulistat ja puiset vetimet valkoisiksi.  
Ennen maalaamista irrotin ovista vetimet. Rajasin listat molemmin puolin maalarinteipillä. Rajaaminen helpottaa maalaamista, koska maalin saa osumaan paremmin listaan ja maalipinnan reunasta tulee siisti. Käytin maalaamiseen sävyttämätöntä puolihimmeää Helmi kalustemaalia ja sivellintä. 
Maalaamisen jälkeen irrotin teipit ja annoin maalin kuivua ennen seuraavan kerroksen maalaamista. Maalasin listat sekä vetimet kolmeen kertaan, että sain puun värin peittymään valkoisen maalin alle. Rajasin listat maalarinteipillä aina ennen jokaista maalauskertaa.
 

  

Maalattuja ovia katsellessani tuli mieleen, että ovien tuunaamista voisi vielä jatkaa kiinnittämällä ovien ylä- ja alareunoihin sivulistojen lisäksi valkoisiksi maalatut listat. Silloin ovien ympärille saisi yhtenäiset kehykset. Maalattujen kehyslistojen keskelle voisi laittaa vaikkapa tapettia.

Mutta ennen kuin viedään ajatusta pidemmälle, tässä kuvia maalausurakan vaiheista:


 
Ennen maalausta.Esivalmistelut tehty.Tilanne ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.


6 kommenttia :

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä kannatti maalata!

Miia kirjoitti...

Olen samaa mieltä, vaikka olikin ajallisesti pitkä urakka! Maalin piti antaa kuivua maalauskertojen välillä aina 16 h ennen seuraavan maalikerroksen levittämistä. Maalasin samalla alakerran makuuhuoneen kaapinkin listat (kuvia tulee myöhemmin). Myös alakerran wc:n kaappien listat kaipaavat maalia...Samoin parisänky sekä yhden huoneen seinät. Että kyllä tätä maalaushommaakin vielä riittää. Mukavaa hommaa kuitenkin ja palkitsevaa, kun näkee onnistuneen lopputuloksen. ;)

Pirita kirjoitti...

Meillä myös maalattiin ovien ylä- ja alalistat valkoiseksi ja vaihdettiin puiset vetimet metallisiksi. Tosi näppärästi sai ihan erilaisen ilmeen!

Minna kirjoitti...

Superhyvä muutos :)

Miia kirjoitti...

Yllättävän pienillä asioilla saa ihmeen suuren muutoksen aikaan. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. (:

Lähetä kommentti